Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013


Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Σταθάκης, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Κισάμου Γιώργο Μυλωνάκη, πραγματοποίησε χθες Τετάρτη, το πρωί περιοδεία στις πληγείσες από την πρόσφατη κακοκαιρία περιοχές.
Κατά τη διάρκειά της είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί λεπτομερειακά για τις ζημιές στις υποδομές, τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, με βάση και τις εκθέσεις των αρμόδιων Υπηρεσιών. Επίσης, ενημερώθηκε για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών στο οδικό και το υδροαρδευτικό δίκτυο και αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών, επιχειρηματιών και κατοίκων. Ακόμα, συζήτησε με τον Δήμαρχο για τα αποτελέσματα των επαφών με το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και για τις πηγές χρηματοδότησης των απαιτούμενων έργων.
Τέλος, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεσμεύτηκε να ασκήσει κάθε αναγκαία πίεση προς τα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να υπάρξει ικανοποιητική χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης, συντήρησης και υποδομής. Στόχος, κατά τον κ. Σταθάκη, θα πρέπει να είναι όχι μόνο το ξεπέρασμα των προβλημάτων, αλλά και η ανάπτυξη της Κισάμου, μιας περιοχής που διαθέτει σπουδαία συγκριτικά πλεονεκτήματα. Δυστυχώς, η μεγάλη περικοπή πόρων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως συνέπεια της ασκούμενης από την κυβέρνηση μνημονιακής πολιτικής, στερεί από την περιφέρεια σε σημαντικό βαθμό την προοπτική προόδου, κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.