Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014


Κυριακή 9 Μαρτίου 12 το μεσημέρι στο Εμπορικό Λιμάνι της Σούδας

Η σχεδιαζόμενη καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου δυτικά της Κρήτης είναι ενέργεια απειλητική για τους λαούς και το περιβάλλον της περιοχής. Οι πειραματισμοί, οι αδιαφανείς διαδικασίες προκαλούν δικαιολογημένες ανησυχίες στους λαούς της περιοχής τόσο για τη μέθοδο όσο και για την πιθανότητα ενός ατυχήματος σε μια κλειστή θάλασσα όπως η Μεσόγειος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έγκαιρα έθεσε το θέμα τόσο στο Ελληνικό όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Ελληνική Κυβέρνηση, ως προεδρεύουσα χώρα της Ε.Ε., αντί να επιδίδεται σε καθησυχαστικές δηλώσεις, θα έπρεπε να φέρει το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο και να συντονίσει τη δράση της με κυβερνήσεις χωρών που πλήττονται από μια τέτοια ενέργεια και να απαιτήσει να μην πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη καταστροφή όπλων στη γειτονιά μας. Με δεδομένες τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων της περιοχής και τις συνεπακόλουθα αρνητικές συνέπειες στην οικονομία και τον τουρισμό της περιοχής.
Η Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ συντονίζοντας το βηματισμό της με τους μαζικούς φορείς της περιοχής καλεί τους πολίτες των Χανίων να συμμετέχουν στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο που θα γίνει στο Εμπορικό Λιμάνι της Σούδας την Κυριακή 9 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι.