Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ 

Ο Σωτήρης Σιώκος, ένας ακούραστος σεμνός αγωνιστής της αριστεράς, έφυγε χθες αιφνίδια από τη ζωή.
Από νωρίς εντάχθηκε στον αντιδικτατορικό αγώνα, οργανώθηκε στο ΚΚΕ, συνέχισε μέσα από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος και στη συνέχεια στο ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και συντονιστής του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση στο χώρο των Τραπεζοϋπαλλήλων, και υπήρξε μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας τους.
Ευαίσθητος στα θέματα της Ειρήνης, πολέμιος του μιλιταρισμού ασχολήθηκε ενεργά με το κίνημα Ειρήνης. Υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και Γενικός Γραμματέας της Πανεργατικής Κίνησης για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό.
Άνθρωπος του πολιτισμού ο ίδιος, έχοντας σπουδάσει σκηνοθεσία με θεωρητική αναζήτηση αλλά και πολιτική σκέψη, έθετε τα θέματα της πολιτιστικής δράσης παντού και πάντοτε. Έγινε η ψυχή του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Ο απροσδόκητος χαμός του, την ώρα που μετέβαινε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα για την κρίση και το βιβλίο είναι ενδεικτική της αφοσίωσής του και της ακούραστης προσπάθειάς του για τον πολιτισμό.
Ο Σωτήρης Σιώκος τώρα και πολλά χρόνια βρισκόταν κοντά στα Χανιά, αφού σύντροφος της ζωής του είναι η Χανιώτισσα ποιήτρια Γιώγια Κοματσουλάκη-Σιώκου
Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσές του στο ΣΥΡΙΖΑ θα θυμόμαστε το σύντροφο με τη σεμνότητα, τη γλυκύτητα, το μεστό λόγο, την προσήλωσή του σ’ ό,τι κι αν έκανε, τη μεγάλη του προσφορά στην υπόθεση του κινήματος και της αριστεράς. Ως Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων εκφράζομε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη του συντρόφισσα Γιώγια, στα παιδιά του και την οικογένειά του.