Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Λάβρος κατά της κυβέρνησης με αφορμή και τη συμφωνίας πώλησης της Eurobank, ήταν ο κος Σταθάκης σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στα Χανιά, καλώντας τους ψηφοφόρους να δώσουν τέλος στην καταστροφική πορείας της χώρα όπως χαρακτηριστικά δήλωσε:

"Σήμερα προχωράει η πώληση της Eurobank η οποία όπως όλοι γνωρίζετε γίνεται σε μια τιμή η οποία εγγράφει τεράστιες ζημιές στο Δημόσιο και στους Έλληνες φορολογούμενους.

Υπενθυμίζω ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν δώσει ήδη 13 δις στη Eurobank, ότι η αξία των μετοχών που κατέβαλλε το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας αντιστοιχούσε σε μια αξία μετοχή ς 1,26 ευρώ.

Σήμερα η Eurobank πωλείται στην τιμή των 0,30 λεπών, εγγράφοντας μια ζημιά περίπου 80% της αξίας της, σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων που καλούνται να πληρώσουν αυτά τα χρήματα στο μέλλον, μιας και τα χρήματα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών έχουν προστεθεί όπως όλοι ξέρετε, στο Ελληνικό Δημόσιο χρέος".

Ο Χανιώτης βουλευτής τόνισε μεταξύ άλλων: "Αυτό το οποίο νομοθέτησε η κυβέρνηση πριν από 2 εβδομάδες, το περίφημο πολυνομοσχέδιο, η ιδέα δηλαδή να μπορούνε να πουληθούν οι τράπεζες σε τιμές κατώτερες της τιμής κτήσης από το Ελληνικό Δημόσιο και για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μομφή στον κο Στουρνάρα, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δικαιώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ότι αφορά τις έντονες αντιδράσεις του στους σχεδιασμούς που κάνει αυτή κυβέρνηση της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής της χώρας".

Ο κ. Σταθάκης είπε πως η κυβέρνηση έχει βάλει τα μνημόνια στον επιταχυντή, για να συμπληρώσει: "Η ελληνική κυβέρνηση σήμερα παίζει με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, στις τράπεζες, στην έξοδο στις αγορές, προσθέτοντας ακριβό χρήμα στο Δημόσιο χρέος της χώρας, και έχοντας επιδοθεί σε μια πρωτόγνωρη χρήση δημοσίων πόρων μελλοντικών και σημερινών, προκειμένου να διασωθεί από τις στρατηγικές επιλογές που έχει κάνει σε κρίσιμους τομείς της Ελληνικής οικονομίας. Μια πορεία καταστροφική, η οποία πρέπει να ανακοπεί και ευκαιρία είναι οι εκλογές σε ένα μήνα από σήμερα, που μπορύν να δώσουν τέλος σε αυτή την πολιτική και οικονομική κατάρρευση της Ελληνικής κοινωνίας".

Flashnews.gr