Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, έξω από το εκλογικό κέντρο στην οδό Κυδωνίας, απέναντι από το δημαρχείο, η τελική προεκλογική συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών "Πρώτα ο Άνθρωπος"
"Την Κυριακή ανοίγει ο δρόμος για μια νέα αρχή στο δήμο. Στις 25 Μαΐου η θέση μας θα είναι απέναντι. Με νέα πρόσωπα και άλλη πολιτική ο δήμος να κάνει μια νέα αρχή. Να φύγουν οι παράγοντες που τόσα χρόνια κατοικοεδρεύουν στο δήμο. Να βάλουμε τέλος στα ρουσφέτια, στη διαπλοκή, στην ημετεροκρατία, στις εξαγορές συνειδήσεων" ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Σαρρής στην ομιλία του.
"H πρωτοβουλία μας αποτελείται από ανθρώπους οι οποίοι συμμετείχαν σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία συμμετοχής και διαφάνειας. Καταφέραμε αυτές τις μέρες με την παρουσία μας να προκαλέσουμε μια αφύπνιση της κοινωνίας. Να της δώσουμε αυτοπεποίθηση. Να αποδείξουμε ότι μπορούμε να συνθέσουμε και όχι να διαιρέσουμε. Να συνθέσουμε πάνω στην κύρια αντίθεση. Πάνω στην αντίθεση που λέει ότι είμαστε ενάντια στις πολιτικές που εξαθλιώνουν τις ζωές μας, που έχουν διαλύσει την κοινωνία. Τις πολιτικές αυτές που εφαρμόζονται μέσα στο δήμο τα τελευταία χρόνια.".
ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Σαρρής που μίλησε ακόμα για πιο συγκεκριμένα προβλήματα της πόλης και έκανε δριμύα κριτική στους κ. Σκουλάκη, Παπαδογιάννη και Βάμβουκα.

Τη συγκέντρωη άνοιξε εκ μέρους του ψηφοδελτίου η Ζωή Γεωργούλα που μίλησε για "επιλογή που θα αλλάξει το παρόν και το μέλλον μας" ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Σταθάκης και από τον Φώτη Ποντικάκη εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων.

Ο Γιώργος Σταθάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως έχουμε μπροστά μας τρεις κρίσιμες εκλογικές μάχες. "Ο δήμος Χανίων θα αλλάξει σελίδα" είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, "πρέπει να αλλάξει σελίδα. Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σ' αυτό το σύστημα διαχείρισης του δήμου τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να βγουν οι φωνές που θα αλλάξουν τη μοίρα αυτού του τόπου. Το ίδιο ισχύει για την Περιφέρεια Κρήτης, το ίδιο ισχύει για την μεγάλη πολιτικής σημασίας μάχη των ερωεκλογών"

"Ποιοι μας πήραν αυτήν την πόλη; Ποιοί κλέψαν τους δρόμους απ' τα ποδήλατα; Ποιοί κλέψαν τα πεζοδρόμια από τους πεζούς; Ποιοί κλέψαν τις πλατείες απ' αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν για να κάτσουν στην πλατεία; Ποιοί κλέψαν το μέλλον από τα παιδιά αυτού του τόπου και τα αφήνουν άνεργα και τα στέλνουν στο εξωτερικό; Ποιοί αφήνουν τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ; Ποιοί είναι αυτοί που που μας έφτασαν σ' αυτό το χάλι;" ανρωτήθηκε ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Φώτης Ποντικάκης. "Εχουν όνομα όλοι αυτοί Λέγονται ΠΑΣΟΚ, Λέγονται ΝΔ. Λέγονται διοικήσεις του δήμου όλα αυτά τα χρόνια" και κάλεσε να δοθεί σε όλους αυτούς το μήνυμα πως οι πολίτες θα ξανακερδίσουν την πόλη που τους ανήκει.