Σάββατο 3 Μαΐου 2014


Λίγες μέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές όσοι και όσες επιμείναμε στην ανάγκη δημιουργίας της δημοτικής
κίνησης «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ» συμβάλλοντας έτσι στην συγκρότηση ενός κινήματος γνήσια αυτοδιοικητικού και συμμετοχικού, που αντιτάσσεται στον νεοφιλελευθερισμό και στο ξεπούλημα της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας και που εμπνέεται από τις αρχές της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας και της ουσιαστικής δημοκρατίας έχοντας σαν στόχο την εξυπηρέτηση των προβλημάτων των Χανιωτών, μπορούμε να επιχειρήσουμε ένα πρώτο μικρό απολογισμό και να ορίσουμε τα παραπέρα βήματα της κίνησης μας για το αμέσως επόμενο διάστημα.
Σε σύντομο χρόνο συσπειρώσαμε δυνάμεις από τον ευρύτερο αντιμνημονιακό χώρο, δυνάμεις από τα κοινωνικά κινήματα, ανθρώπους του καθημερινού μόχθου που με περισσή αυταπάρνηση παρεμβαίνουν τόσο στα ζητήματα της συγκυρίας (κινητοποίηση ενάντια στα χημικά, δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης) όσο και με τις ανάγκες της προεκλογικής δουλειάς της κίνησης (συγκρότηση ψηφοδελτίου με υποψήφιο δήμαρχο τον εκπαιδευτικό Γιάννη Σαρρή, λειτουργία εκλογικού κέντρου, επαφή με τους πολίτες κλπ)
Δημιουργήσαμε έτσι μια σημαντική βάση αντίστασης απέναντι στις δυνάμεις των μνημονίων  όλων εκείνων που με τον τρόπο που πολιτεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια άφησαν την χώρα και την πόλη μας ανοχύρωτη στο έλεος των δανειστών και που σήμερα χωρίς ντροπή επιμένουν να ακολουθούν την ίδια πολιτική που μας οδήγησε στο τέλμα.
Η δυναμική της κίνησης μας βρίσκεται αντιμέτωπη με αυτούς που εκφράζουν το σύστημα συμφερόντων, διαπλοκής και πελατειακών σχέσεων που εξουσίαζε την πόλη. Με αυτή την έννοια ο αγώνας μας, ένας αγώνας βαθιά πολιτικός και κοινωνικός είναι ένα δύσκολος αγώνας. Οι αντίπαλοι μας θα επιστρατεύσουν κάθε μέσα προκειμένου να σταματήσουν την πορεία μας.
Θα συνεχίσουμε το αγώνα με όλους τους Χανιώτες και Χανιώτισσες που αυτή την φορά θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν την απάντηση που θα σημάνει την αρχή του τέλους των νεοφιλελεύθερων μνημονίων αλλά και των αιτιών που τα δημιούργησαν και να θέσουν το δήμο Χανίων στην υπηρεσία των Χανιωτών και των αναγκών τους.
Στις μέρες που έρχονται θα εντείνουμε την προσπάθεια.
Για να υπερασπιστούμε τα Χανιά, την πόλη μας σαν τόπο συλλογικής μνήμης και κοινωνικής συνοχής.
Για ένα δήμο Οραμάτων και Αξιών.

Χριστίνα Σαρρή – Τζάρα μέλος δημοτικής κίνησης

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ