Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τις εξαγγελίες Σαμαρά για την κατάργηση του άρθρου 16:

«H ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά την Τετάρτη 7 Μαΐου για τη συνταγματική αναθεώρηση ήταν ενδεικτική για τους σκοπούς της συγκυβέρνησης. Πέρα από τις λοιπές αντιδημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, εξαγγέλθηκε και ως βασική επιδίωξη της κυβέρνησης η αναθεώρηση του άρθρου 16 καθώς και η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Ο κύριος Σαμαράς και η ΔΑΠ με την οποία συναντήθηκε χτες, επιδιώκουν για μία ακόμη φορά την ιδιωτικοποίηση της παιδείας και την ίδρυση των ιδιωτικών κολλεγίων. Η μεταρρύθμιση αυτή, στα πλαίσια της «εξυγίανσης» του δημοσίου, έχει στόχο να ανοίξει νέα πεδία κερδοφορίας στους ιδιώτες και να φέρει νέους φραγμούς στην εκπαίδευση, να αποκλείσει ολοένα και περισσότερους από το δικαίωμα στη μόρφωση και να τελειώνει με το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο.
Το δημόσιο πανεπιστήμιο όμως θα είναι εκεί με όλους τους ανθρώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και τους καθηγητές του για να αντισταθεί ενάντια στη βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού.
Το έχει ξανακάνει στο παρελθόν και νίκησε με ένα μεγαλειώδες κίνημα υπεράσπισης της δημόσιας παιδείας. Θα το ξανακάνει και τώρα».