Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Κλιμάκιο υποψηφίων της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ με επικεφαλής τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Γιώργο Αγοραστάκη μαζί με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη απο το μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του τμήματος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων Νίκο Σκορίνη και τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ομοτ. Καθηγητή και Επιστ. Δ/ντή ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Σάββα Ρομπόλη συναντήθηκαν χθες Τρίτη στο ΕΒΕ Χανίων με τον Πρόεδρο του Γιάννη Μαργαρώνη και μέλη της Διοίκησης, τον πρόεδρο της Ο.Ε.Β.Ε.Ν. Χανίων Αντώνη Παπαδεράκη, και με εκπροσώπους πρωτοβάθμιων επαγγελματικών Σωματείων.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επίλυση των προβλημάτων των Μμ Επιχειρήσεων και την εναλλακτική πρόταση για την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της Ελληνικής Οικονομίας.

Από την πλευρά της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας ο Γιώργος Αγοραστάκης τόνισε :

«Ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης και της ύφεσης είναι η μικρή – μεσαία επιχείρηση (ΜμΕ). Οι εφαρμοζόμενες περιοριστικές πολιτικές στους τομείς της τραπεζικής πίστης, η φορομπηχτική φορολογική πολιτική, η υπερδιόγκωση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις, όπως και η κατάρρευση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, οδήγησαν βήμα-βήμα πολλές από τις ΜμΕ στην υπερχρέωση και στο κλείσιμο, και συνέτειναν στην έκρηξη της ανεργίας, στην παραγωγική αποδιάρθρωση της οικονομίας και κοντά στην κατάρρευση τον Ασφαλιστικό Φορέα (ΟΑΕΕ) των επαγγελματιών του χώρου.

Η κατάσταση αυτή βέβαια δημιουργήθηκε από τις κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές. Οι Περιφέρειες δεν είχαν άμεση συμμετοχή, είχαν όμως έμμεση. Από τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις δεν υπήρξε ούτε καν ένας λόγος αντίθεσης και αντίστασης, απέναντι σ’ αυτόν τον Αρμαγεδδώνα. Δεν διατυπώθηκε καμιά εναλλακτική περιφερειακή πολιτική για αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, για την ανόρθωση της οικονομίας. Καμιά εναλλακτική πολιτική για τους παραγωγικούς τομείς και για τις ΜΜΕ. Η όλη δραστηριότητα της περιφερειακής αυτοδιοίκησης περιορίστηκε στενά στην διεκπεραίωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας για τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων και στην παλαιοκομματική διαχείριση των κοινοτικών πόρων.

Η περιφερειακή αυτοδιοίκηση οφείλει ν’ ασκεί ευρύτερη αναπτυξιακή πολιτική και να μην περιορίζεται στις τυπικές αρμοδιότητες των αδειοδοτήσεων και ελέγχων επιχειρήσεων. Να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους να χαράζει πολιτική, να συντονίζει και να υποστηρίζει τις παραγωγικές δραστηριότητες. Να ενθαρρύνει, να οργανώνει τους παραγωγικούς συντελεστές σε συνεταιρισμούς, σε δίκτυα παραγωγής, προβολής και προώθησης προϊόντων.»

Στη συνέχεια οι αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ και της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης επισκέφθηκαν το Εργατικό Κέντρο Χανίων και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Δημήτρη Κορναράκη και μέλη της Διοίκησης του καθώς και με τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ Νεκτάριο Πετράκη.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάββας Ρομπόλης παρουσίασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας στην Ελλάδα και Ευρώπη.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Χανίων ολοκληρώνεται στο Καστέλλι όπου σε συγκέντρωση που διοργανώνει μαζί με την Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης στις 8.30 μμ στο Δημαρχείο Κισάμου αναλυτικά θα παρουσιαστούν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την ανόρθωση της οικονομίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.