Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Επιστολή του βουλευτή Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργου Σταθάκη προς τον Διοικητή του Ο.Γ.Α. κ. Βεργίνη, σχετικά με τη διακοπή συνταξιοδότησης της αδικοχαμένης τετραπληγικής κ. Ευτυχίας Ποποδάκη 

Αξιότιμε κ. Βεργίνη,

Με ιδιαίτερη θλίψη, μετά τον άδικο και απάνθρωπο χαμό της κ. Ευτυχίας Ποποδάκη, αναγκάζομαι να απευθυνθώ και πάλι στη Διοίκηση του Ο.Γ.Α., σε σας προσωπικά, στην προσπάθεια να διερευνήσουμε τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό το απαράδεκτο γεγονός, με στόχο να αποτρέψουμε ανάλογα περιστατικά στο μέλλον. Κάθε συμπολίτης μας αναρωτιέται αν η νομοθεσία μας είναι ανεπαρκής ή σκληρή και οδηγεί ανθρώπους που χρήζουν περισσότερη κοινωνική στήριξη στην ανέχεια, την αναξιοπρέπεια, ακόμα και στον θάνατο.

Για τον λόγο αυτό σας παρακαλώ να εξετάσετε αν είναι σύννομες και απόλυτα τεκμηριωμένες οι Αποφάσεις α) Ανάκλησης Σύνταξης Αναπηρίας της κ. Ποποδάκη (13ΑΑ/12-2137/21-5-2013), β) Επιστροφής στον Ο.Γ.Α. ποσού 86.833,75 Ευρώ (707/2014/Π.Ε.Α./30-5-2014), γ) Απόρριψης της Ένστασης (4-7-2014, η οποία παρεμπιπτόντως ακόμα δεν έχει κοινοποιηθεί στην οικογένεια), καθώς επίσης και δ) αν στις παραπάνω αποφάσεις έχουν ληφθεί υπόψη όλα τα απαραίτητα έγγραφα και Αποφάσεις, όπως η Απόφαση του Ο.Α.Ε.Ε. για Διαγραφή της κ. Ποποδάκη από τα Μητρώα του αναδρομικά από τις 1-1-1997 (1099017/18-7-2013).

Με δεδομένο ότι οι δυο Οργανισμοί οφείλουν να έχουν στενή υπηρεσιακή επικοινωνία μεταξύ τους, όπως μαρτυρά και το γεγονός ότι ο Ο.Α.Ε.Ε. ενημέρωσε τον Ο.Γ.Α. για την ασφαλιστική κατάσταση της κ. Ποποδάκη, παρακαλώ να ελέγξετε αν η Απόφαση Διαγραφής της από τον Ο.Α.Ε.Ε. απεστάλη έγκαιρα στον Ο.Γ.Α.

Τέλος, παρακαλώ να με ενημερώσετε, αν και πότε προβλέπεται η λήψη αποφάσεων κατ’ εξαίρεση και για ανθρωπιστικούς λόγους, προκειμένου να βοηθηθούν συνάνθρωποί μας που βρίσκονται σε απόλυτη ανάγκη και διακυβεύεται η ίδια η ζωή τους.

Θεωρώ ότι η άμεση παρέμβασή σας είναι επιβεβλημένη, τόσο για να αποκατασταθεί μια κατάφορη αδικία, όσο και για να εντοπιστούν τυχόν θεσμικές δυσλειτουργίες του συστήματος κοινωνικής στήριξης, οι οποίες ίσως απαιτούν νέες νομοθετικές ρυθμίσεις. Σας ευχαριστώ θερμά!

Γιώργος Σταθάκης
Βουλευτής Χανίων