Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η συνεχιζόμενη άρνηση διευθυντή σχολικής μονάδας του νομού να εφαρμόσει τη νομοθεσία στο θέμα της απαλλαγής μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών. Εξίσου αν όχι περισσότερο σοβαρό θέμα εγείρεται με την κάλυψη που παρέχει στην μη νόμιμη αυτή πρακτική ο διευθυντής της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χανίων.

Απαίτηση όλων των δημοκρατικών συμπολιτών μας ανεξαρτήτως των θρησκευτικών ή πολιτικών τους πεποιθήσεων δεν μπορεί παρά να είναι η πλήρης εφαρμογή των αρχών της ισονομίας σε κάθε περίπτωση.

Επισημαίνουμε ότι η νομοθεσία είναι σαφής και συγκεκριμένη και μόνο όποιος δεν θέλει να την εφαρμόσει οχυρώνεται πίσω από τυπικότητες και γραφειοκρατικού τύπου υπεκφυγές .

Όσοι και μάλιστα κρατικοί λειτουργοί επιχειρούν να εισαγάγουν επιλεκτικές ερμηνείες της νομοθεσίας σε βάρος της ελευθερίας συνείδησης, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ενέργειες και παραλείψεις που προκαλούν ομαδοποιημένα διακρίσεις με κριτήριο τις θρησκευτικές αντιλήψεις, όπως συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση, αποδοκιμάζονται δραστικά από την έννομη τάξη και έχουν πειθαρχικές και ποινικές συνέπειες .

Καλούμε τους αρμόδιους να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία και να επιτρέψουν στους μαθητές να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους απερίσπαστοι, χωρίς να ταπεινωθούν και χωρίς να προσβάλλεται το περί δικαίου αίσθημα της τοπικής κοινωνίας.