Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρης Παπαδημούλης και ο βουλευτής Χανίων και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιώργος Σταθάκης. Κατά τη διάρκειά της συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα και συζήτησαν για την τρέχουσα πολιτική και οικονομική κατάσταση, τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα προβλήματα και τις προοπτικές των Χανίων.

Ο κ. Βάμβουκας τόνισε την ανάγκη για ισχυρή Αυτοδιοίκηση, μακριά από τον κυβερνητικό έλεγχο, με ευρείες αρμοδιότητες αλλά κι επαρκείς πόρους. Επεσήμανε επίσης την αντίθεση και της Δημοτικής Αρχής Χανίων στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου, αναφέρθηκε στις απαιτούμενες υποδομές για την ανάπτυξη του νομού και ολόκληρου του νησιού με κυριότερη τον Β.Ο.Α.Κ., εξέφρασε την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του νερού και ανέδειξε τη σημασία της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. στη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι περνάμε μια περίοδο πυκνών πολιτικών εξελίξεων κατά την οποία ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καλείται να παρουσιάσει, να συζητήσει και να πείσει για το κυβερνητικό του πρόγραμμα εξόδου από την ανθρωπιστική κρίση και ανασυγκρότησης της χώρας. Τόνισε πως είναι αναγκαία η περιφερειακή ανάπτυξη και διαπίστωσε σχετικό έλλειμμα όχι μόνο στις υποδομές αλλά κυρίως στην πολιτική βούληση. Στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κατέληξε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πιστεύουμε σε μια ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην αξία της συνεργασίας.

Τέλος, ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στις τεράστιες δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης του νομού, στον καθοριστικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και στους σχεδιασμούς και τις θεσμικές παρεμβάσεις που απαιτούνται από την κυβέρνηση της Αριστεράς προκειμένου να σταματήσουμε την καταστροφική πορεία της χώρας και να οδηγηθούμε και πάλι στην ανάπτυξη και την ευημερία.