Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Εδώ και πολλές μέρες η κυβέρνηση προσπαθεί να φτιάξει ένα κλίμα φόβου για την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Μετά την παταγώδη αποτυχία του κρατικού αυταρχισμού και της καταστολής να τρομοκρατήσουν τη νεολαία και να την αποτρέψουν από το να βγει μαζικά στο δρόμο, επιστρατεύεται, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η τρομοκρατία για την πορεία της οικονομίας και την «επερχόμενη» αστάθεια.

Η νεολαία, ωστόσο, δε φοβάται. Δε φοβάται γιατί δεν έχει να χάσει τίποτα. Η σταθερότητα της σημερινής κυβέρνησης, σημαίνει για εμάς, το να συνεχίζουμε να ζούμε σ’ ένα μόνιμο καθεστώς ανασφάλειας, από το σχολείο μέχρι την εργασία.

Εμείς έχουμε τη δύναμη, μέσα απ’ τους αγώνες μας, να δώσουμε τέλος σε αυτό το υπόδειγμα που έχει φτιαχτεί για εμάς χωρίς εμάς. Καλούμε τις νέες και τους νέους, να δείξουμε ότι ο αγώνας για ζωή και αξιοπρέπεια δεν μπορεί να τρομοκρατηθεί. Βγαίνουμε μπροστά για να γράψουμε το τέλος της τελευταίας μνημονιακής κυβέρνησης και για να δείξουμε ότι υπάρχει ένα δρόμος πέραν των «μονοδρόμων» της λιτότητας.

Ο φόβος έχει αλλάξει πλευρά, τώρα μιλάμε εμείς!
Όλες και όλοι, την Τετάρτη 17/12 στις 18:00, στα Προπύλαια.

Συγκέντρωση στα Προπύλαια διοργανώνουν επίσης σήμερα στις 6 το απόγευμα –λίγο πριν από τη διεξαγωγή της πρώτης ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας– οργανώσεις της Αριστεράς.