Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ο βουλευτής Χανίων και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Σταθάκης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της Ν.Ε. Χανίων Ανδρέα Παπανδρέου και στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είχε χθες συνάντηση με τον Πρόεδρο Απόστολο Αλεξάκη και στελέχη του ΙΝ.ΚΑ. Χανίων.
Κατά τη διάρκειά της ο Γ. Σταθάκης ενημερώθηκε για την πλούσια δραστηριότητα μιας από τις πιο δυναμικές τοπικές επιχειρήσεις και συζήτησε για θέματα επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης της χανιώτικης οικονομίας.
Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι ο νομός διαθέτει τεράστιες δυνατότητες. Προκειμένου να αξιοποιηθούν προς όφελος της χανιώτικης κοινωνίας απαιτείται στήριξη των ντόπιων παραγωγών και βιοτεχνών, εμπιστοσύνη στα προϊόντα τους που είναι και ποιοτικά και οικονομικά.
Παράλληλα, σε κεντρικό επίπεδο χρειάζεται η πολιτική βούληση για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα ευνοεί την επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα τη μικρομεσαία και θα κάνει δυνατή την πάταξη της γραφειοκρατίας, την καταπολέμηση της διαφθοράς, την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τη στήριξη των εργαζόμενων, την προώθηση της απασχόλησης, οδηγώντας στην παραγωγική ανασυγκρότηση και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη κι ευημερία.