Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Στις 12 Ιανουαρίου 2015 αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χανίων με τον υποψήφιο βουλευτή Γιώργο Σταθάκη περιόδευσε στην περιοχή του Πλατανιά και συναντήθηκε διαδοχικά με τον Δήμαρχο Γιάννη Μαλανδράκη και το Δ.Σ. του Συλλόγου Καταστηματαρχών κι Επιχειρηματιών Πλατανιά «Ο Ιάρδανος».

Κατά την πρώτη συνάντηση ο κ. Μαλανδράκης αναφέρθηκε στα προβλήματα του Δήμου, εστιάζοντας στις πρόσφατες καταστροφές που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή και στην υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου. Επίσης, αναφέρθηκε στις υποδομές που απαιτούνται, μεταξύ των οποίων επείγουν οι πεζοδρομήσεις.

Κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών του Πλατανιά συζητήθηκαν ζητήματα επιχειρηματικότητας, όπως η ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του νομού Χανιών, η διάχυση του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου από τον τουρισμό σε όσο το δυνατό μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού και η ενεργοποίηση τοπικών μορφών συνεργειών για του παραπάνω σκοπούς. Τέλος, έντονο ήταν το ενδιαφέρον των εκπροσώπων των επαγγελματιών για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τις πρώτες ενέργειές του σε περίπτωση ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών.

Στο τέλος της περιοδείας ο κ. Σταθάκης δήλωσε: «Οι πρόσφατες καταστροφές στην περιοχή πρέπει να λειτουργήσουν ως ευκαιρία για την δημιουργία νέων έργων υποδομής στην περιοχή του Πλατανιά, τα οποία θα επουλώνουν τα λάθη και τις αυθαιρεσίες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν. Το τουριστικό προϊόν της Κρήτης είναι ανααγκαίο να προστατευτεί αλλά και, πάνω από όλα, να αναδειχτούν οι τοπικοί πολιτισμικοί πόροι και τα πλεονεκτήματα της ενδοχώρας της Κρήτης. Η περιβαλλοντική αναβάθμιση και η διασύνδεση της τουριστικής οικονομίας με τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα στον πρωτογενή τομέα αποτελούν μονόδρομο για το μέλλον του τουρισμού στον τόπο μας.»