Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Χθες Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τους υποψήφιους βουλευτές Χανίων Ανδρέα Παπανδρέου και Γιώργο Σταθάκη περιόδευσε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση τόσο με τη διοίκηση όσο και τους εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων του.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γ.Ν.Χ. και συγκριμένα τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος από την απουσία πόρων για τη συντήρησή του και την υστέρηση σε φαρμακευτικό υλικό που δυσχεραίνει το έργο των γιατρών και των εργαζομένων. 

Επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υποστελέχωση της μονάδας σε επίπεδο νοσηλευτικού προσωπικού και στην αναγκαιότητα επιτάχυνσης της διαδικασίας των προσλήψεων γιατρών, οι διορισμοί των οποίων έχουν ήδη εγκριθεί. Το Νοσοκομείο Χανίων παρά τις πιέσεις και την υποχρηματοδότηση αποτελεί ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία πανελλαδικά και παρά την κρίση προσπαθεί να ανανεώσει τον εξοπλισμό του μέσα από τη χρήση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Διοίκησής του.

Από τη μεριά τους οι κ.κ. Σταθάκης και Παπανδρέου αναφέρθηκαν στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στον χώρο της υγείας. Στην αναγκαιότητα, δηλαδή, δημιουργίας ενός καθολικού συστήματος παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση και την εκπλήρωση των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων. Η τομή αυτή δεν μπορεί να συντελεστεί παρά μόνο μέσα από την αναπόφευκτη και επιβεβλημένη αύξηση των πόρων προς την υγεία την οποία η νέα κυβέρνηση οφείλει σταδιακά να υλοποιήσει. Το νέο σύστημα που σχεδιάζει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., παρατήρησαν οι υποψήφιοί του, δεν είναι δυνατό να υλοποιηθεί παρά μόνο μέσα από την ενεργή συμμετοχή και τις πρωτοβουλίες των εργαζομένων του χώρου.