Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015

Σε σχολείο της Κυψέλης, στο 661o εκλογικό τμήμα, προσήλθε για να ψηφίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Πρωτοφανείς εικόνες με δεκάδες δημοσιογράφους, έλληνες και ξένους, να περιμένουν τη δήλωσή του.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίεςΣτο ξεκίνημα της δήλωσής του ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία, απευθυνόμενος στα μέσα και στους δημοσιογράφους καθώς και στους πολίτες που παρευρίσκονταν εκεί ώστε να ακούσουν τις δηλώσεις τους:

«Κατ’ αρχήν θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη σε όλα τα ΜME, στους δημοσιογράφους διότι είναι πρωτοφανές το ενδιαφέρον και αντιλαμβάνομαι ότι όλοι θέλετε να έχετε μια δήλωση, να καταγράψετε μια στιγμή που όλοι πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι ιστορική.

Θέλω, όμως, να επισημάνω ότι σήμερα ο ελληνικός λαός καλείται να ολοκληρώσει με αποφασιστικότητα αυτό το βήμα που έχει απομείνει, το βήμα για την επιστροφή της ελπίδας, τον τερματισμό του φόβου, την επιστροφή της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας στον τόπο μας.

Τώρα η ευθύνη ανήκει σε όλους και όλες, όσοι θα προσέλθουν στην κάλπη.

Το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης είναι πιο καθαρό από ποτέ άλλοτε.

Σήμερα αποφασίζουμε αν αύριο θα έρθει επιστρέψει στην Ελλάδα η τρόικα για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά, για περεταίρω μειώσεις στις συντάξεις και στους μισθούς, για αυξήσεις στους φόρους, για απελευθέρωση πλειστηριασμών, για συνέχεια δηλαδή μιας αποτυχημένης και καταστροφικής πολιτικής λιτότητας δίχως τέλος ή αν από αύριο η χώρα μας θα διεκδικήσει με ασφάλεια στην Ευρώπη, όλα όσα αξίζουν στον ελληνικό λαό, μια ζωή με αξιοπρέπεια, με κοινωνική συνοχή.

Αν από αύριο η χώρα μας θα διεκδικήσει σε μια σκληρή διαπραγμάτευση να επανενταχθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Είμαι αισιόδοξος. Σήμερα θα είναι μια ιστορική μέρα. Ο λαός μας θα ολοκληρώσει αυτό το βήμα και η αξιοπρέπεια θα επιστρέψει.»