Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Η εικόνα που βλέπουμε μπροστά μας είναι η εικόνα της κοινωνίας μας, η χώρα μας μέσα στην πιο βαθιά κρίση. Στη μια πλευρά βρίσκονται οι υπεύθυνοι για την τραγωδία που ζούμε και στην άλλη οι δυνάμεις που στηρίζουν τα δίκαια λαϊκά αιτήματα, την λαϊκή ανάγκη να βγούμε επιτέλους –και να βγούμε ζωντανοί– απ’ αυτόν τον τρομερό εφιάλτη.

Από τη μια μεριά ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, ένας αδίστακτος Ιανός της πολιτικής με ένα παγιωμένο βαθύ ακροδεξιό φρόνημα και δίπλα του ένας φαύλος , ένοχος για τα αμέτρητα, αλλεπάλληλα τραύματα σε βάρος του κοινού περί δικαίου αισθήματος και του δημοσίου συμφέροντος. Αυτοί οι δύο προσπαθούν μ’ έναν ανοικτό εκφοβισμό των πολιτών να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία μαζί με τους ξένους και ντόπιους ολιγάρχες αλλά και το σύστημα διαφθοράς, διαπλοκής και πελατειακών σχέσεων που εκπροσωπούν.

Στο πλευρό τους οι βαρόνοι των ΜΜΕ. Μισθοφόροι τους αλλά και εντολείς τους ταυτόχρονα, στενά διαπλεκόμενοι συχνά και απόλυτα ταυτιζόμενοι με εφοπλιστικά, μεγαλοεργολαβικά και τραπεζικά συμφέροντα. Σπέρνουν νυχθημερόν τρόμο πάνω από τα κεφάλια ανέργων, ανασφάλιστων, επισφαλώς εργαζομένων, χαμηλοσυνταξιούχων, πεινασμένων, καταχρεωμένων, απελπισμένων ανθρώπων, ακούσιων τηλεθεατών και ακροατών τους.

Επέλεξαν ορισμένα σημεία ως κύριο στόχο της προπαγάνδας τους και εκεί ψευδολογούν και κινδυνολογούν ασύστολα.
  • Μεταφέρουν χωρίς ντροπή όλες τις βάρβαρες παρεμβάσεις σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπέρ της μνημονιακής κυβέρνησης από διάφορους Γερμανούς και άλλους Ευρωπαίους παράγοντες. Δεν γράφουν λέξη για άλλους αξιωματούχους αλλά και κορυφαία συστημικά μέσα στην Ευρώπη και την Αμερική που αναγκάζονται να συζητήσουν για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και συχνά να παραδεχθούν ότι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές στην Ελλάδα είναι λάθος και προκαλούν δικαιολογημένη αγανάκτηση στον ελληνικό λαό.
  • Για να ψαλιδίσουν τα φτερά της ελπίδας θάβουν τις ειδήσεις για τη δημοσκοπική πρωτιά των αριστερών Podemos στην Ισπανία, για τα ποσοστά της ιρλανδικής αριστεράς που καλπάζουν, για τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις σε Ιταλία, Βέλγιο και αλλού, γα τις μεγάλες κοινωνικές αναταράξεις που θα ενισχύσουν σίγουρα το πολιτικό ρεύμα της ανατροπής και που έχουν ήδη ξεκινήσει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Ποιον μισούν αθεράπευτα όλοι αυτοί; Από ποιον θέλουν να απομακρύνουν το λαό με όπλο τους τα ψέματα και το φόβο; Ποιον σημαδεύουν καθημερινά η Μέρκελ, ο Γιούνκερ, ο Μοσκοβισί, τα αρπακτικά των αγορών, οι διαπλεκόμενοι και τα κανάλια; Η απάντηση είναι προφανής, σημαδεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια από τα ίδια, αν δεν επρόκειτο ν’ αλλάξει σε τίποτα η «σισύφεια» πορεία του λαού μας, αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το κρυφό χαρτί, το δεκανίκι του συστήματος, γιατί το κάνουν; Γιατί πολεμούν όλοι αυτοί με τέτοια λύσσα τον ΣΥΡΙΖΑ;

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο χτυπά το σύστημα και οι χρυσοπληρωμένοι παπαγάλοι του. Το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ συμβιβασμένος (ένα νέο ΠΑΣΟΚ), το βράδυ επικίνδυνος, ανατρεπτικός και κουκουλοφόρος.

Γιατί όμως τρέμουν οι Σαμαράς –Βενιζέλος την αυριανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως από αμηχανία για τις τύχες της χώρας, μήπως πέσουμε σε ξέρα καθώς θα αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ στη διαπραγμάτευση; Ή μήπως ο τρόμος τους έχει να κάνει με το ακριβώς αντίθετο ενδεχόμενο. Να τα καταφέρουν δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ και η χώρα. Να ελευθερωθεί επιτέλους ο λαός μας και το μήνυμα να μεταφερθεί δυνατό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Να τελειώσει η μονοκρατορία τους και το βασίλειο της αυθαιρεσίας, να τελειώσουν και οι ίδιοι πολιτικά. Ο καθένας μπορεί να δώσει την απάντησή του. Η σωστή απάντηση θα πρέπει να φθάσει παντού. Να σπάσει τον εκβιασμό, να νικήσει το φόβο . Ν’ ανοίξει το δρόμο στην ελπίδα.

Νικόλαος Τζάρας
Μέλος της Ν.Ε Σύριζα Χανίων