Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Καθώς πλησιάζει η ημέρα των εκλογών τα λαϊκά στρώματα έχοντας συνειδητοποιήσει την πραγματική κατάσταση της χώρας ,τα αδιέξοδα των μνημονίων και των νεοφιλεύθερων πολιτικών στις οποίες εξακολουθούν να επιμένουν οι πολιτικές δυνάμεις που συγκυβέρνησαν την χώρα , προσβλέπουν προς την Ριζοσπαστική Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ, σαν τον πολιτικό φορέα που θα βγάλει την πατρίδα μας από την δεινή κατάσταση που βρίσκεται και θα βάλει τις βάσεις για την ανασυγκρότηση της .

Εμείς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουμε ότι τα λαϊκά στρώματα που οικοδομούν σχέσεις εμπιστοσύνης με το κόμμα μας αποτελούνται από πολίτες που προέρχονται κατά βάση από τα κόμματα που οδήγησαν την χώρα στην κρίση και την κατέστησαν αποικία χρέους και έρμαιο των αγορών.

Γνωρίζουμε ακόμα ότι τα στρώματα αυτά επιθυμούν να απαλλαγούν από τα κόμματα που άφησαν την χώρα ανοχύρωτη στο έλεος των δανειστών, που επιτέθηκαν στον κόσμο της εργασίας και τα δικαιώματά του προκειμένου να δώσουν ζωτικό «επενδυτικό» χώρο, παραδίδοντας τον δημόσιο πλούτο λιμάνια, αεροδρόμιο, γη, νερό και αέρα ) σε εκείνους που πλούτισαν και εξακολουθούν να πλουτίζουν στις πλάτες του κόσμου της εργασίας.

Γνωρίζουμε ακόμα ότι τα λαϊκά στρώματα έχουν κατανοήσει την ανάγκη να γίνουν τα πρώτα βήματα σταθεροποίησης της κατάστασης και αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που στιγμάτισε βαριά την ζωή, τον ψυχισμό και την αξιοπρέπεια της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας. Γνωρίζουμε ότι επιζητούν τα πρώτα δείγματα γραφής της Κυβέρνησης της Αριστεράς που θα προκύψει από τις εκλογές και ότι αρκούνται στα λίγα επιδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο πολύτιμη σοφία που την έχουμε ανάγκη στο δύσκολο αγώνα της ανόρθωσης και της εξόδου από την κρίση.

Γνωρίζουμε ότι η αγανάχτηση τους έχει αρχίσει να παραχωρεί χώρο στην ελπίδα. Αυτήν την ελπίδα καλούμαστε να μετατρέψουμε με την συμμετοχή των λαϊκών τάξεων και των κινημάτων σε ψωμί, παιδεία, αξιοπρέπεια και ορίζοντα ενός άλλου κόσμου που είναι επίκαιρος και εφικτός και για τον οποίο αξίζει κανείς να προσπαθεί καθημερινά.

Νίκος Τζάρας
μέλος Ν.Ε Σύριζα Χανίων