Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τους υποψήφιους βουλευτές Χανίων Γιώργο Σταθάκη και Κώστα Διάκο επισκέφτηκαν τα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των συλλογικών φορέων των τεχνιτών επαγγελμάτων της περιοχής των Χανίων όσο και εκπρόσωποι αντίστοιχων φορέων του Ρεθύμνου.

Την συζήτηση ξεκίνησε ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Στρογγυλός ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον πρόσφατο οικονομικό στραγγαλισμό του επιμελητηριακού θεσμού στη χώρα μας όσο και την υπονόμευση των συμβουλευτικών αρμοδιοτήτων του από την πολιτεία. Επίσης ο κ. Στρογγυλός αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα περιορισμού της εκτός σχεδίου δόμησης, θέμα γύρω από το οποίο διαπιστώθηκε εξαιρετική ταύτιση απόψεων με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι περισσότεροι εκπρόσωποι φορέων των τεχνικών επαγγελμάτων αναφέρθηκαν στην δεινή θέση που έχουν περιέλθει οι περισσότεροι μηχανικοί και στο νομό Χανίων με την κατάρρευση του κατασκευαστικού κλάδου εν μέσω κρίσης, ιδιαίτερα αναφορικά με την ανικανότητα τους να εκπληρώσουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και να έχουν σταθερή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τέλος, εκτενή συζήτηση έγινε και για την πολυνομία στον κλάδο και την επιβάρυνση που αυτή προκαλεί στην ολοκλήρωση νέων επενδύσεων και κατασκευαστικών έργων.

Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν στις ώριμες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τον εξορθολογισμό των τεχνικών επαγγελμάτων και της κατασκευαστικής αγοράς όπως π.χ. η ολοκλήρωση του κτηματολογίου και των δασικών χαρτών, ο σαφέστερος νομικός προσδιορισμός των αρχαιολογικών χώρων και των χρήσεων γης κ.α..
Τέλος, αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι η εκλογική συνεργασία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στους Οικολόγους Πράσινους, από τους οποίους προέρχεται ο κ. Διάκος, σηματοδοτεί μια συνολική αλλαγή παραγωγικού υποδείγματος για τη χώρα με σεβασμό προς του φυσικούς πόρους και τις δυνάμεις της εργασίας της χώρας.