Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, την Τετάρτη 14/1/2015, συζητήθηκε το θέμα της ίδρυσης υπερκαταστήματος λιανικού εμπορίου της πολυεθνικής εταιρεία Η&Μ (Ηennes & Mauritz), στο εμπορικό κέντρο των Χανίων επί του κτιρίου ΟΤΕ επιφάνειας 2.304 τ.μ.

Η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου ψήφισε θετικά για την ίδρυση του εν λόγω καταστήματος. Η Ριζοσπαστική Συνεργασία και ο περιφερειακός σύμβουλος Χανίων Γιώργος Αγοραστάκης καταψήφισαν την αναφερόμενη πρόταση. 
Ο κ. Αγοραστάκης στην τοποθέτησή του ανάφερε τα εξής: 
«Μετά τα ανεπανόρθωτα πλήγματα που δέχτηκε και ο εμπορικός κόσμος των Χανίων από τις μνημονιακές πολιτικές, μετά τα εκατοντάδες λουκέτα στις μικρές επιχειρήσεις της πόλης μας, έρχεται και αυτή η πρόταση για την ίδρυση ενός τεράστιου υπερκαταστήματος στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της πόλης, για να αποτελειώσει τις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Είναι βεβαιωμένο και στην πόλη των Χανίων ότι οι ξένες πολυεθνικές αλυσίδες συγκεντρώνουν την εμπορική δραστηριότητα και οδηγούν στο κλείσιμο τις μικρές επιχειρήσεις και στην ανεργία το προσωπικό τους. Στο δίλλημα λοιπόν, μεταξύ των συμφερόντων των ξένων πολυεθνικών και των Χανιωτών εμπόρων όπως και της τοπικής οικονομίας, εμείς τασσόμαστε με τους Χανιώτες και καταψηφίζουμε την ίδρυση του αναφερόμενου καταστήματος».