Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Επισκέψεις στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων και στον Δήμο Χανίων πραγματοποίησε χθες Δευτέρα, κλιμάκιο υποψηφίων βουλευτών και στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τη συμμετοχή του Γιώργου Σταθάκη, της Βάλιας Βαγιωνάκη, του Κώστα Διάκου και του Παύλου Πολάκη.

Κατά την πρώτη έγινε συνάντηση με τον Διευθυντή Δρα Γιώργο Μπαουράκη, τους ερευνητές και τους εργαζόμενους του Ινστιτούτου, στην οποία επισημάνθηκε το υψηλό επίπεδο του επιστημονικού έργου που συντελείται και η ανάγκη πολύπλευρης στήριξης του ιδρύματος. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σημείωσαν ότι το Μ.Α.Ι.Χ. μπορεί και πρέπει να έχει πολυσήμαντο ρόλο ως κέντρο προαγωγής της έρευνας, προστασίας και ανάδειξης του φυσικού μας πλούτου, αλλά και υποστήριξης της αγροτικής παραγωγής Η θεσμική θωράκιση των επιστημονικών κι ερευνητικών ιδρυμάτων, η δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και η χρηματοδότηση startup επιχειρήσεων στους τομείς της ενέργειας και της καινοτομίας, αποτελούν προτεραιότητες για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι βουλευτές επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Χανίων και είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα, μέλη της Δημοτικής Αρχής κι εκπροσώπους των εργαζομένων. Κατά τη διάρκειά της τονίστηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς καλείται να επιλύσει συσσωρευμένα προβλήματα και αδυναμίες με ελλιπείς πόρους και ακατάλληλο θεσμικό πλαίσιο. Ο Δήμαρχος και οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συμφώνησαν ότι ο ασφυκτικός εναγκαλισμός του Κράτους πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα από ανεξαρτησία, έξυπνο έλεγχο και διαφάνεια, ώστε να μπορέσουν οι Δήμοι να γίνουν λειτουργικοί και αποτελεσματικοί προς όφελος των πολιτών.