Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Γιατί ΣΥΡΙΖΑ

Θα μπορούσα να απαντήσω με πέντε μόνο λέξεις:
ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν πάει άλλο! Όμως δεν θα ήταν αρκετές.
Σ’ αυτές τις fast-track εκλογές, η ομόθυμη καταδίκη της συγκυβέρνησης συμπυκνώνεται στο σύνθημα «αέρα, να φύγουν!». Μια εκλογική νίκη θα αποτελούσε απλή εκτόνωση, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αρκούνταν απλώς στο να ιππεύσει το κύμα της συγκυρίας προκειμένου να κυβερνήσει. Αντί όμως γι’ αυτό, με συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών, σηκώνει τα μανίκια για την «ημέρα μετά». Διακηρύσσει πως δεν πρόκειται να εγκαθιδρύσει μονοκομματικό κράτος. Δεσμεύεται για άμεσα, κοστολογημένα, μέτρα ανακούφισης των πιο ταλαιπωρημένων από την κρίση στρωμάτων της κοινωνίας. Μέτρα που η συγκυβέρνηση δεδν μπόρεσε να πάρει ακριβώς επειδή υποτάχτηκε σε ό,τι απαιτούσαν οι δανειστές.
Την ίδια στιγμή θα παλέψει για να χαλαρώσει η θηλιά του χρέους από τον λαιμό της χώρας με γνώση των κανόνων λειτουργίας του διεθνούς οικονομικού συστήματος, αλλά και με τόλμη και σταθερότητα. Θα αξιοποιήσει όχι μόνο τους κοινοτικούς μηχανισμούς και τις υπάρχουσες θεσμικές δυνατότητες, αλλά και κάθε δυνατή διεθνή στήριξη. Θα επωφεληθεί από όλες τις αντι-νεοφιλελεύθερες και τις απλώς λογικές εισηγήσεις για δραστική απομείωση του χρέους, που ευτυχώς αυξάνονται, σ’ όλη την Ευρώπη. Παράλληλα η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δρομολογήσει την ανασυγκρότηση της χώρας. Θα δώσει λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους, ,που θα ανακουφίσουν τους πολλούς και θα προσφέρουν προοπτικές ανάπτυξης. Θα δημιουργήσει νέες παραγωγικές δομές. Θα διασφαλίσει τον δημόσιο πλούτο από τη λεηλασία των μνημονιακών νόμων. Θα δώσει ευκαιρίες στους νέους.

Γιατί Αντώνη Μπαλωμενάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ικανό πολιτικό προσωπικό σε όλα τα επίπεδα. Άτομα που δεν βρέθηκαν ξαφνικά στον δημόσιο στίβο, αλλά διαθέτουν αγωνιστική διαδρομή γνωστή και σεβαστή ακόμα και από τους πολιτικούς αντιπάλους. Έχουμε δώσει διαχρονικές εξετάσεις στην κοινωνία. Όπλα μας είναι η συλλογικότητα, η συνθεση απόψεων, η προσήλωσή μας σε μια κοινωνία δικαιοσύνης και ισότητας. Οι ρομαντικού του χθες, λοιπόν, καλούμαστε να δοκιμάσουμε στην πράξη τις ιδέες, τις Αρχές μας, τις Αξίες μας.
Θα τα καταφέρουμε!