Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015


Παρουσίαση ψηφοδελτίου την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου στις 6μμ στο στεγασμένο αίθριο του καφέ "Κήπος"

Βαγιωνάκη Ευαγγελία (Βάλια)
Χημικός. Ανήκει στη γενιά του Πολυτεχνείου. Παρούσα στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του νομού, για την καλύτερη ζωή των γυναικών των νέων, των αγροτών, των εργαζομένων, για το περιβάλλον, για εθνική ανεξαρτησία. Στέλεχος της αριστεράς (ΚΚΕ, Συνασπισμός, ΣΥΡΙΖΑ). Νομαρχιακή σύμβουλος με το συνδυασμό «Ανεξάρτητη Νομαρχία» με επικεφαλής τον Γιώργο Κατσανεβάκη. Σήμερα αγωνίζεται για την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων, προκειμένου να ανοίξει νέος δρόμος στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Διάκος Κωνσταντίνος
Δικηγόρος, νομικός περιβάλλοντος, (Δημόσιο, Κοινοτικό Δίκαιο & Πολιτικές Επιστήμες, Paris II). Ασκεί κοινωνική δικηγορία. Στρατευμένος στους αγώνες της κοινωνικής οικονομίας, της αλληλεγγύης, των καταναλωτικών κινημάτων, με πλούσια αγωνιστική δράση στα πολιτικά κινήματα και την πολιτική οικολογία από τη δικτατορία. Ιδρυτικό στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων και του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. Περιφερειακός σύμβουλος Αττικής (επικεφαλής της ΑΤΤ.ΟΙ.ΚΑ, 2010). Αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Βιολογικών Προϊόντων.

Μπαλωμενάκης Αντώνης
Δικηγόρος. Συμμετέχει στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες από τα νεανικά του χρόνια. Διώχθηκε από τη χούντα ως ενεργό μέλος του αντιδικτατορικού κινήματος. Στέλεχος της αριστεράς διαχρονικά στα Χανιά. Επανειλημμένα υποψήφιος βουλευτής Χανίων με το ΚΚΕ, τον ενιαίο Συνασπισμό και τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου. Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Χανίων.

Παπανδρέου Ανδρέας
Διατέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, καθώς και της Νεολαίας Συνασπισμού. Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε εκπρόσωπος εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Ενεργός σε κινήματα για τα δικαιώματα και τη θεραπεία τοξικοεξαρτημένων ατόμων. Σπούδασε αναλυτής προγραμματιστής και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ Εσωτερικού Ανανεωτική Αριστερά το 1989 και με τον Συνασπισμό το 1996 και το 2000. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο.

Πολάκης Παύλος
Γενικός χειρουργός εντατικολόγος - δήμαρχος Σφακίων. Από το 2000 ασκεί τη χειρουργική και τη ΜΕΘ στην Αθήνα και τα Χανιά. Διετέλεσε μέλος ΔΣ του συλλόγου φοιτητών Ιατρικής «Γρ. Λαμπράκης», μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ, πρόεδρος των γιατρών του Κρατικού Νίκαιας, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά με την παράταξη ΑΡΣΙ. Εκλέχθηκε δήμαρχος Σφακίων με την «Αγωνιστική Δημοτική Συνεργασία Σφακίων» το 2010 και το 2014. Εντάχθηκε στην ΚΝΕ το 1983, απ’ όπου αποχώρησε το 1989 και εντάχθηκε στο ΝΑΡ έως το 2010. Το 2012 εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σταθάκης Γεώργιος
Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθήνας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ. Από το 1988 είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έχει συνεργαστεί με το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστήμιου του Χάρβαρντ και με το Κέντρο Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών του Κουίνς Κόλετζ στο Πανεπιστήμιο Σίτι της Νέας Υόρκης. Διατέλεσε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι παντρεμένος με τη Θέμιδα Γκέκου και έχει δύο παιδιά.