Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Toυ Νίκου Τζινευράκη

Τρείς εβδομάδες κράτησε η ευδαιμονία του κόσμου για την εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ. Η μετεκλογική συνέπεια λόγων και έργων, λειτούργησε με εκρηκτική αποδοχή και στήριξη από τον Ελληνικό Λαό στην νέα Κυβέρνηση!!!

Το χαμόγελο και η ηρεμία κυριαρχούσαν στα πρόσωπα των χειμαζομένων απ` τα Μνημόνια συνανθρώπων μας..!

Ο Ελληνικός Λαός είχε επιλέξει μια Κυβέρνηση «Εθνικής σωτηρίας» με την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση!!!

Και ξαφνικά, ήρθε η παγωμάρα….! Ανησυχία, δηλώσεις, αναστάτωση, αμφιβολίες, – σε πολλούς από εμάς του ΣΥΡΙΖΑ – σκεπτικισμός για την αναγκαιότητα ύπαρξης της Αριστεράς και άλλα πολλά….!

Τι συνέβη, πραγματικά;

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, βλέποντας ότι χάνει την εξουσία, ζητά από την τρόϊκα δίμηνη παράταση της ισχύος του Μνημονίου έως την 28η Φεβρουαρίου, ημερομηνία που θα ήταν στην διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, προσδοκώντας στην παγίδευσή του, με την υλοποίηση της τελικής πράξης του Μνημονίου (μείωση επικουρικών και κανονικών συντάξεων 15% σε δύο δόσεις, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε αεροδρόμια, ΔΕΗ, πλήρης ασυδοσία απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και άλλων «ών ούκ εστίν αριθμός»).

Η Κυβέρνηση εκλήθη σε λίγες ημέρες να διαχειριστεί υποχρεώσεις-δεσμά της χώρας που είχε συμπράξει στην εφαρμογή τους, η προηγούμενη Κυβέρνηση!!!

Έτσι, άρχισε ένας υπερμαραθώνιος μεταξύ Αθήνας – Βρυξελλών και άλλων Ευρωπαϊκών πρωτευουσών για την ανάσχεση των Μνημονιακών απαιτήσεων ώστε, να αποφύγει πιστωτικό γεγονός (πτώχευση) την 1η του Μάρτη!!!

Η επιτυχία που επικαλείται η Κυβέρνηση με τις προτάσεις στο Eurogroup συνίσταται στο εξής:
 Τετράμηνη παράταση ( της δίμηνης Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου) έως 30 Ιουνίου για να διαχειριστεί την εξεύρεση χρημάτων από την νέα φορολογική πολιτική για να χρηματοδότηση την,
- Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με τα χρήματα που θα εισρεύσουν στα ταμεία του κράτους.
- Επανεκκίνηση της οικονομίας.
- Επανεξέταση των συμβάσεων για την δημόσια περιουσία.
- Αποκατάσταση των δημόσιων συχνοτήτων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Αυτά είναι σχετικά λίγα απ` τις εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης αλλά ήδη εγκρίθηκαν από την Γερμανική Βουλή.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι, εντάσσονται εντός της τετράμηνης παράτασης του Μνημονίου, με συμμετοχή των εταίρων.

Τα παραπάνω, είναι ΑΝΑΣΧΕΣΗ των καταστροφικών συμφωνιών της προηγούμενης Κυβέρνησης και ΟΧΙ το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης…!

Στο διάστημα αυτό, η Κυβέρνηση διαπιστώνοντας την πολιτική ακαμψία, είναι υποχρεωμένη να έχει έτοιμη εναλλακτική λύση ανόρθωσης της χώρας!!!

Και όπως μας προτρέπει το ΜΕΤΑ, η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, "Συνεχίζουμε να απαιτούμε και να παλεύουμε για την εφαρμογή των κυβερνητικών δεσμεύσεων και προγραμματικών δηλώσεων".

Στο διάστημα από τις εκλογές μέχρι σήμερα, ο πόλεμος των συστημικών ΜΜΕ καλά κρατεί:

Παραπληροφορεί τον Λαό, κρύβοντας την πραγματικότητα και τις προθέσεις της Κυβέρνησης και παρουσιάζουν την προσπάθεια σωτηρίας του Λαού, ως «δικαίωση» της πολιτικής του Σαμαρά!!! Συγχέουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με την προσπάθεια μείωσης των Μνημονιακών πολιτικών. Και όλα αυτά, μετά την ξεκάθαρη θέση της Κυβέρνησης ότι θα αδειοτήσει από μηδενική βάση τα συστημικά ΜΜΕ των «εθνικών εργολάβων»….!

Την σύγχυση αυτή, δυστυχώς, την εκμεταλλεύονται πολιτικές δυνάμεις και από τα «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ, που ως «μωραί παρθέναι» προσδοκώντας «πολιτικά» οφέλη από την «αθέτηση του προγράμματός του» ανακοινώνουν συλλαλητήρια «καπελώνοντας» συνδικάτα και συλλογικότητες.

Αυτήν την σύγχυση, πρέπει το επικοινωνιακό επιτελείο της Κυβέρνησης να την ξεκαθαρίσει, όχι με συνεντεύξεις στα παπαγαλάκια του συστήματος αλλά με αναλυτική ενημέρωση, αν γίνεται από την τηλεόραση της Βουλής προσωρινά, μέχρι την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Θα πρότεινα δε, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να καθιερώσει ένα τηλεοπτικό δίωρο την εβδομάδα για να ενημερώνει τον Ελληνικό Λαό παρουσιάζοντας το Κυβερνητικό έργο !!!

Μια αντίστοιχη πρακτική εφάρμοσε στην Βενεζουέλα ο Ούκγο Τσάβες και τον στήριζε ο Λαός, συγκεντρώνοντας την μήνιν των αντιπάλων του που έμεναν, χωρίς επιχειρήματα…! 
Πηγή: iskra.gr