Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και των φορέων της αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στα Χανιά, το πολιτικό μνημόσυνο του Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου. 
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης και ο υφυπουργός επικρατείας Τέρενς Κουίκ ενώ την Βουλή των Ελλήνων η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάγια Βαγιωνάκη.

Σε δήλωση του ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών και Ναυτιλίας Γιώργος Σταθάκης χαρακτήρισε τον Ελευθέριο και Σοφοκλή Βενιζέλο μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες.Αναφερόμενος ιδιαίτερα στον Ελευθέριο Βενιζέλο επεσήμανε ότι, «έκανε μεγάλες και βαθιές τομές εκσυγχρονισμού στη χώρα μας».

Ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, δήλωσε:
“Θα σταθώ ιδιαίτερα στον Ελευθέριο Βενιζέλο, που εξελέγη επτά φορές Πρωθυπουργός και ήταν ένας από τους μεγαλύτερους μεταρρυθμιστές του Ελληνικού κράτους. Ήταν όμως κι ένας οραματιστής μιας Ενωμένης Ευρώπης των Λαών, Εθνών και Αλληλεγγύης. Αυτό που ονειρευόταν ο μεγάλος πολιτικός άνδρας για την Ενωμένη Ευρώπη, γίνεται στις μέρες μας πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς βιώσαμε μικρόνοες και μικρόπνοους πολιτικούς άνδρες, που ήθελαν μια «μερκελοποιημένη» Ευρώπη, έχοντας παραδώσει ακόμη και την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας.
Στις 25 Ιανουαρίου, με εντολή του ελληνικού λαού, αλλάξαμε σελίδα και η Ελλάδα γίνεται πρωτοπόρος στον Ευρωπαϊκό χώρο, για την αλλαγή της επιζήμιας και μονοεξουσιαστικής σημερινής πορείας της Ευρώπης. Έτσι όπως εμείς – ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ – ονειρευόμαστε και θέλουμε να ζήσουμε μαζί με τα παιδιά μας και να αφήσουμε στις επόμενες γενεές. Της Ευρώπης – θα το επαναλάβω για πολλοστή φορά – των Λαών, Εθνών και Αλληλεγγύης”