Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Το Νοσοκομείο Χανίων επισκέφθηκαν το πρωί της Τρίτης η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη και ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Ανδρέας Παπανδρέου, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρά από την δολοφονική επίθεση το πρωί της Δευτέρας εναντίον τεσσάρων αστυνομικών στην περιοχή των Βρυσών. Όπως ενημερώθηκαν από τον θεράποντα ιατρό του τραυματία, η κατάστασή του παραμένει σταθερή και υπάρχει αισιοδοξία για την εξέλιξή της.

Με αφορμή το λυπηρό αυτό γεγονός, θέλουμε να θυμίσουμε, πως τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας, εργαζόμενοι κάτω από αντίξοες συνθήκες, με ελλιπή μέσα ασφαλείας λόγω μείωσης των λειτουργικών δαπανών των υπηρεσιών, έχουν δει τα τελευταία χρόνια, τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα να δέχονται συντριπτικά χτυπήματα από τις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές. Η κατοχύρωση των βασικών τους εργασιακών δικαιωμάτων μέσα από ένα διαφανές δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας των σωμάτων και η προστασία από τους κινδύνους κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, είναι από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Είναι ανάγκη, με την εμπλοκή θεσμών, πολιτείας και κοινωνίας, να ανοίξει άμεσα η συζήτηση στη δημόσια σφαίρα, για την πρόληψη της παραβατικότητας που προκύπτει από την ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή και οπλοχρησία ιδιαίτερα στην Κρήτη, να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο με όρους παιδείας, αλλαγής νοοτροπίας και κοινωνικής συναίνεσης και να χτυπηθεί η εγκληματικότητα με πολιτικές που να αντιμετωπίζουν τα κοινωνικά αίτιά της.

Τέλος, θα θέλαμε να επαναλάβουμε τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση του τραυματία.