Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Η εποχή των πολιτικών και κινηματικών διώξεων πέρασε ανεπιστρεπτί, ωστόσο τα απόνερα των μνημονιακών επιλογών είναι ακόμα εδώ. 
Αύριο Τρίτη 10 Μάρτη πρόκειται να διεξαχθεί η δίκη 9 ενεργών πολιτών, οι οποίοι διώκονται για τη συμμετοχή τους σε αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις, κατηγορούμενοι για κατάληψη κτιρίου της Αντιπεριφέρειας Χανίων κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας (10-11/2/2012) ενάντια στην ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου.
Η νίκη της Αριστεράς στις εκλογές του Ιανουαρίου σήμανε το τέλος των πολιτικών του μνημονίου και το συνακόλουθο τερματισμό τέτοιου είδους προκλητικών πρακτικών. 
Η «βιομηχανία» πολιτικών διώξεων και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και κοινωνικής δράσης είναι αδιανόητες για μια ευνομούμενη δημοκρατική χώρα. 
Η πολιτική και θεσμική ηγεσία του τόπου οφείλει να σταθεί δίπλα στους αγωνιστές και στις κινηματικές δυνάμεις που βίωσαν την καταστολή δικαιωμάτων κι ελευθεριών.
Είναι δεδομένη η συμμετοχή και η συμπαράσταση μας στον αγώνα των διωκόμενων σε αυτήν και σε όσες άλλες δίκες ακολουθήσουν. 
Τέλος, είναι αυτονόητη η απόφασή μας να υπερασπιστούμε τα συλλογικά δίκαια και τους καθημερινούς αγώνες για εργασία, δικαιώματα και Δημοκρατία.

Οι βουλευτές Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Βάλια Βαγιωνάκη
Παύλος Πολάκης
Γιώργος Σταθάκης