Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης είχε σήμερα το πρωί στα Χανιά διαδοχικές συναντήσεις με φορείς του Νομού Χανίων.
 
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καντάνου- Σελίνου κ. Αντώνη Περράκη και ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν στο Δήμο, όπως ο βιολογικός καθαρισμός Παλαιόχωρας, η επισκευή οδοστρώματος του δρόμου Παλαιόχωρας- Κουντούρας και η κάλυψη απομακρυσμένων περιοχών του Δήμου από το ψηφιακό σήμα της Digea.

Επίσης, συναντήθηκε με τους Προέδρους των Ομοσπονδιών Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Δυτικής και Ανατολικής Κρήτης και με εκπρόσωπο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) οι οποίοι του εξέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με τη φορολόγηση και άλλα θέματα λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων (σήμα ΣΕΤΕ, τιμοκατάλογος επιχειρήσεων, κ.ά.), καθώς και με εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων, από τους οποίους ενημερώθηκε για γενικότερα θέματα του τουριστικού κλάδου, όπως οι υποδομές του διεθνούς αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης» (στελέχωση του ιατρείου του Αερολιμένα, σύστημα CUTE, ραντάρ προσέγγισης, αύξηση αριθμού check-in, κ.ά.) , ο Φ.Π.Α. στην Περιφέρεια Κρήτης, και άλλα επιμέρους θέματα.

Τέλος συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΚΤΕΛ Χανίων- Ρεθύμνου για το θέμα της συνέχισης του έργου «Ολοκληρωμένο Τηλεματικό Σύστημα Δυναμικής Πληροφόρησης Κοινού και Αυτόματης έκδοσης Εισιτηρίων Αστικών Συγκοινωνιών» που έχει ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της ψηφιακής σύγκλισης.