Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Ποιος στ’ αλήθεια δεν καταλαβαίνει ότι περνάμε μια από τις σοβαρότερες κρίσεις της Ελληνικής ιστορίας; Ποιος Ελληνας, αλλά και ξένος, δεν αντιλαμβάνεται έναν άνισο, αλλά αξιοπρεπή σκληρό αγώνα που δίνει η ελληνική κυβέρνηση, αμυνόμενη να περισώσει ό,τι απομένει από τη φτώχεια και την εξαθλίωση που μας οδηγούν τα μνημόνια και οι κάκιστες πολιτικές που ασκήθηκαν σε Ελλάδα και διευθυντήρια της Ευρώπης; Πόσο ανόητοι μπορεί να είμαστε σαν Ελληνες για να μην καταλαβαίνουμε ότι όλοι θα πρέπει να είμαστε «σοβαροί και ετοιμοπόλεμοι» σε αυτή τη μάχη της επιβίωσής μας;

Και όμως καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας απίστευτης προπαγανδιστικής υστερίας σε βάρος της χώρας μας που εκπορεύεται κυρίως από τα μεγάλα διεθνή και ντόπια μέσα ενημέρωσης. Δικαιολογημένη θα λέγαμε η τακτική τους, αφού τα συμφέροντα των χωρών τους και των αφεντικών τους εξυπηρετούν και δεν θα περιμέναμε να είναι φιλέλληνες και αλληλέγγυοι (εξαιρουμένων ελάχιστων περιπτώσεων). 

Αλλά ας έρθουμε στη δική μας θέση και πώς αντιμετωπίζουμε το σοβαρό πρόβλημα. Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. κρατεί μια σθεναρή στάση, μέσα από τα όποια λάθη και ενέργειες που προκύπτουν, με έναν εξαιρετικά δύσκολο χειρισμό και δεδομένη μια τρομακτική πίεση των δανειστών μας Η πλειοψηφία των Ελλήνων εκτιμά, σέβεται και υποστηρίζει τις προσπάθειες του πρωθυπουργού και των συνεργατών του στην κυβέρνηση. Υπάρχει και σχετική δημοσκόπηση προς τούτο. Αυτοί οι πολίτες ασκούν ενίοτε και την καλοπροαίρετη κριτική τους και βέβαια είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους. Άλλωστε δημόσια κριτική ασκούν και στελέχη των συγκυβερνώντων σήμερα κομμάτων και αυτό είναι πολύ καλό, παρά το ότι οι αντιπολιτευόμενες δυνάμεις το εκμεταλλεύονται, αφού γι’ αυτούς είναι αδιανόητη μια δημόσια κριτική διαφωνία στελεχών του κόμματος επειδή έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν οι ίδιοι λέγοντας και ψηφίζοντας «ναι σε όλα» που αποφασίζει ο αρχηγός και τα διευθυντήρια των κομμάτων τους και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που εθελόδουλα ή από βλακεία υπηρετούσαν! 

Αλλά ας έρθουμε τώρα και στους έντονα ανησυχούντες, απόλυτα απαισιόδοξους, Ελληνες είτε είναι ο βιοπαλαιστής του μεροκάματου είτε είναι ο επιχειρηματίας, ο βιοτέχνης, η κομμώτρια, ο υδραυλικός, ο μηχανικός, ο δικηγόρος, ο γιατρός, ο καταστηματάρχης, ο φούρναρης, ο δημόσιος υπάλληλος, ο πολιτευτής, ο σχολιογράφος, ο παρουσιαστής της τηλεόρασης και όλοι όσοι έχουν βγάλει το “ασφαλές” συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση αυτή «μας οδηγεί στην καταστροφή»! Μόνιμη καθημερινή επωδός τους είναι να ταυτίζονται πλήρως με τις θέσεις και τα επιχειρήματα των ανάλγητων τοκογλύφων δανειστών μας, με κορυφαία τη λέξη Grexit!

Είναι η λέξη φόβος και τρόμος, αφού ένα τέτοιο ενδεχόμενο οδηγεί στην… κόλαση, ενώ στην Ευρώπη ζούσαμε στον… παράδεισο του ευρώ! Ή μήπως ήταν η καταστροφή μας το ευρώ; Ανάμεσα όμως στους μονίμως καθυβρίζοντες την κυβέρνηση και τα στελέχη της (βλέπετε χυδαίες δηλώσεις Λοβέρδου περί “κλόουν” υπουργού Οικονομικών), αλλά και άλλων πολλών (οι περισσότεροι ανώνυμοι στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης) υπάρχουν και παρουσιαστές μεγάλων Μ.Μ.Ε. που εύσχημα, αλλά… αποτελεσματικά, προβάλλουν κάθε αρνητικό περιπαικτικό δημοσίευμα του όποιου “διανοούμενου” ανά τον κόσμο! Προτιμούν δε, αντί της παράθεσης πλήθους θετικών επιχειρημάτων υπέρ της Ελλάδος, να αναλώνονται σε σπίλωση προσώπων, σε συκοφάντηση, σε χλεύη, σε λοιδορία, σε χάλκευση στοιχείων και άλλες ανοησίες.

Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο σε τέτοιες περιπτώσεις, αφού δεν είναι δύσκολο να εντοπίσει κανείς ότι ανάμεσα σε αυτούς που “ανησυχούν” είναι πλήθος Ελλήνων (κάθε είδους επαγγέλματος και ενασχόλησης) που, για δεκαετίες, ζούσαν στον παράδεισο της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής, της ρεμούλας και της λαμογιάς και τώρα που ήρθε η ώρα να ελεγχθούν και να πληρώσουν, αλλά και να μπουν σε τάξη τα έσοδά τους, τους έχει λούσει κρύος ιδρώτας! Αποζητούν δε τους παλαιούς πολιτικούς και πολιτικές που οργίαζαν με τις προσωπικές εξυπηρετήσεις, που έδειχναν ανοχές και ουσιαστικά κάλυπταν ή έκλειναν τα μάτια στις ανομίες, στις παραβάσεις καθηκόντων και σε χίλιες δύο “κακοδαιμονίες” που είχαν εγκαταστήσει στη χώρα μας. “Κακοδαιμονίες” και αθλιότητες όλες υπέρ των ισχυρών του χρήματος και όλες ενάντια στους βιοπαλαιστές της καθημερινότητας. 
 
Χαρακτηριστικό δε είναι το παράδειγμα που μου διηγήθηκε πριν χρόνια γνωστός μου ιδιοκτήτης βιοτεχνίας στην Αθήνα (πλούσιος, με κινητά και ακίνητα και χρήμα που έρρεε). Μου είχε πει λοιπόν: «Ο λογιστής μου έχει έτοιμα τα πάντα για άλλη επωνυμία στην επιχείρησή μου, αν δούμε ότι η Εφορία πάει να μας κάνει… κόλπα!». Προφανώς είχαν έτοιμη την κήρυξη πτώχευσης σε μια, ανθούσα κατά τα άλλα, βιοτεχνία που λειτουργούσε σε έναν αχανή χώρο χωρίς πινακίδες και εύκολη πρόσβαση σε ελεγκτές Εφορίας και Ι.Κ.Α.! Αυτοί οι Ελληναράδες αναπολούν παλαιά μεγαλεία και βέβαια… δικαιολογημένα βρίζουν, λοιδορούν και… ανησυχούν για το… μέλλον της Ελλάδος!

Γιάννης Μ. Γαβριλάκης
Πηγή: haniotika-nea.gr