Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Τις αγροτικές φυλακές Αγυιάς επισκέφτηκαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας οι βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλια Βαγιωνάκη και Παύλος Πολάκης, μαζί με συνεργάτες του κ. Σταθάκη. Τους δύο βουλευτές υποδέχτηκαν το προσωπικό και ο Διευθυντής των φυλακών, Γιάννης Κλαπάκης, ενώ ακολούθησε αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση, τα προβλήματα, αλλά και για τις παραγωγικές δυνατότητες του ιδρύματος.

Όπως είναι λογικό, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι θετικές ρυθμίσεις του πρόσφατου Νομοσχεδίου της Κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των φυλακών, αλλά και η ανάγκη να στηριχθούν και να αναβαθμιστούν τα αγροτικά καταστήματα κράτησης σε όλη την Ελλάδα.

Οι δύο βουλευτές άκουσαν προσεκτικά τις παρατηρήσεις της Διοίκησης σχετικά με ζητήματα που άπτονται των μεταβατικών διατάξεων του Νομοσχεδίου, ενώ δεσμεύτηκαν να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία για τη βελτίωση και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων των φυλακών Αγυιάς.

Οι κκ Βαγιωνάκη και Πολάκης περιηγήθηκαν στις πτέρυγες κράτησης και στις λοιπές εγκαταστάσεις, συνομίλησαν με έγκλειστους, ενώ ζήτησαν ενημέρωση για τις διάφορες καθημερινές δραστηριότητες του. Εξαιρετικά θετική ήταν η εντύπωση που αποκόμισαν για το προσωπικό και τις προσπάθειες που αυτό καταβάλλει, προκειμένου να λειτουργεί η φυλακή ως πραγματικά σωφρονιστική μονάδα.

Τέλος, μια εξαιρετικά ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους δύο βουλευτές με το πέρας της επίσκεψης, όταν κρατούμενοι τους προσέφεραν προϊόντα τα οποία παρασκευάζουν και πουλούν οι ίδιοι, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην είσοδο των φυλακών.