Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Πολύ ενδιαφέρουσα καταγραφή της διγλωσσίας και της διχασμένης, ουσιαστικά, ιδεολογικοπολιτικής ταυτότητας της Ν.Δ. σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην εκπομπή της Βίκυς Παπαδογιαννάκη στην τηλεόραση ΚΥΔΩΝ.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ τέως και υποψήφιος Βουλευτής της κ. Βολουδάκης, που προηγήθηκε σε ένα μονόλογο, (ακατανόητο γιατί απέφυγε τη συζήτηση), ουσιαστικά αποδόμησε την γραμμή Μεϊμαράκη, κάνοντας επανειλημμένα λόγο για «Κυβέρνηση των φιλελεύθερων δυνάμεων».

Αντίθετα ο έτερος υποψήφιος του ίδιου Κόμματος κ. Δασκαλάκης, στη συζήτηση που πήρε μέρος εκπροσωπώντας το ίδιο κόμμα υπεραμύνθηκε του κυρίαρχου αφηγήματος της ΝΔ για εθνική Ελλάδος, μεγάλο συνασπισμό κλπ

Προφανώς ο πρώτος των εκπροσώπων επιδίωξε να εκφράσει την ήδη πολύ διακριτή γραμμή των «σκληρών», (κλίμα Σαμαρά), έναντι του «μετριοπαθούς, κεντρώου κλπ» μεταβατικού Προέδρου της ΝΔ.

Η εκκωφαντική διγλωσσία δεν πέρασε απαρατήρητη από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Μπαλωμενάκη, που την επισήμανε με προσεκτικές και εύστοχες διατυπώσεις στα πλαίσια της επιχειρηματολογίας του ότι «η ΝΔ δεν πρόκειται να είναι πρώτο κόμμα επειδή, εκτός των άλλων, η ΝΔ στερείται συνοχής».

Η έλλειψη συνεκτικής ιδεολογικοπολιτικής ταυτότητας σε συνδυασμό με την ύπαρξη – ισχυρών όπως φαίνεται – κέντρων που επιδιώκουν να σύρουν το κόμμα σε γραμμές που πολύ πρόσφατα καταδικάστηκαν, είναι ένας ακόμα λόγος για τον οποίο οι πολίτες δεν μπορούν να εμπιστευτούν τη ΝΔ.

Τα πολύ ενδιαφέροντα αυτά αποσπάσματα από τη συζήτηση αυτή μπορείτε να παρακολουθήσετε από τα παρακάτω Βίντεο

Α΄ ΜΕΡΟΣ: (Σχετικό απόσπασμα από ατομική συνέντευξη Βολουδάκη) :
https://www.youtube.com/watch?v=iuImaXSEZ9U
Β΄ΜΕΡΟΣ :(Κριτική της διγλωσσίας. Προσέξτε τη διαφορά διατυπώσεων μεταξύ των δύο εκπροσώπων )

https://www.youtube.com/watch?v=NVxknCttMXk