Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

«Η συμφωνία είναι βιώσιμη στο σκέλος του χρέους μ' αυτό που πετύχαμε από το 2015 ώς το 2022 και αν συμπληρωθεί μετά το 2022, με μια καλή συμφωνία τον Οκτώβρη, το θέμα του χρέους έχει μπει σε μια τροχιά πολύ θετική» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.
Για τη βιωσιμότητα της συμφωνίας, «η οποία έχει πολλά αρνητικά μέτρα, αυτή θα εξαρτηθεί από το αν επιστρέψει σε θετικό πρόσημο η οικονομία στις αρχές του 2016, όπως προβλέπει η συμφωνία, και εκεί θα κριθεί η κυβέρνηση, αν μπορεί να επιταχύνει τους ρυθμούς ανάκαμψης» συμπλήρωσε ο κ. Σταθάκης.
«Τα πλεονάσματα στη συμφωνία είναι ήπια, έτσι δίνεται χώρος στην οικονομία για να γίνει μεταστροφή. Χρειάζονται πολλά πράγματα να γίνουν ακόμη, να εκμεταλλευτούμε διαθέσιμους πόρους, χρειάζονται τολμηρές κινήσεις και μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

Παράταση ΕΣΠΑ

Για το ΕΣΠΑ ο κ. Σταθάκης τόνισε: «Δεν έχω υποβάλλει παράταση, έχω διερευνήσει το ενδεχόμενο, το θέμα που πετύχαμε είναι αύξηση των πόρων για το 2015, εντούτοις είναι λογικό το αίτημα για παράταση, αλλά πρέπει να γίνει την κατάλληλη στιγμή».

Ανάπτυξη το 2016

«Το 2016 θα έχει θετικό πρόσημο στην οικονομία, με ήπιους ρυθμούς. Το 2017 δεν θα υπάρχουν δημοσιονομικά μέτρα» επισήμανε ο κ. Σταθάκης.
«Για το συνταξιοδοτικό η συμφωνία είναι πολύ συγκεκριμένη: είναι η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, η συζήτηση αφορά το 2017 και το 2018» επισήμανε ο υποψήφιος βουλευτής.

Αποκλείουμε μεγάλο συνασπισμό

Τέλος, ο κ. Σταθάκης ανέφερε: «Αποκλείουμε τον μεγάλο συνασπισμό. Οι πολίτες ωστόσο, θα δικαιώσουν τη στρατηγική των κομμάτων. Οι πολίτες είναι αυτοί που θα επιλέξουν να δικαιώσουν τη στρατηγική και τη δυναμική των μικρών κομμάτων. Ας τους αφήσουμε να αποφασίσουν την Κυριακή. Οι συσχετισμοί θα διαμορφώσουν το πλαίσιο για βιώσιμες κυβερνήσεις, αλλά όλοι θέλουμε μακράς πνοής κυβερνήσεις».