Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Τον τελευταίο καιρό, στον ελάχιστο χρόνο που πλέον διαθέτω, παρακολουθώ δημοσιεύματα τα οποία  περιέχουν  δηλώσεις  συνδικαλιστών που είτε απέχουν παντελώς από την πραγματικότητα, είτε αναφέρονται  σε  γεγονότα, αποκρύπτοντας  όμως  βασικά στοιχεία, για λόγους προφανείς.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Χανιώτικα Νέα στο φύλλο της 23ης  Οκτωβρίου διάβασα τις δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν.Χανίων σχετικά με το θέμα που προέκυψε από την «μετακίνηση» Νοσηλευτή  από την Μ.Ε.Θ. σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, χωρίς καν να αναφέρει ότι η απόφαση αυτή ανακλήθηκε δύο μόλις ώρες μετά την ενημέρωση μου, πριν η απόφαση  σταλεί στην Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού των Νοσοκομείων  και επομένως χωρίς να μετακινηθεί ο Νοσηλευτής.

Μάλιστα ζήτησα από συνεργάτιδα μου να του τηλεφωνήσει  μόλις έγινε η ανάκληση προκειμένου να τον ενημερώσει άμεσα και δια μέσου αυτού όλους τους  εργαζόμενους, ότι το θέμα θεωρείται λήξαν, πράγμα που έπραξε.

 Εν τούτοις  την αμέσως επόμενη μέρα δηλώνει στην εφημερίδα πως ο υπάλληλος μετακινήθηκε και πως οποιοσδήποτε υπάλληλος  «έχει τις άκρες» μπορεί να πετύχει να μετακινηθεί, αφού «αποφασίζουν και διατάζουν»  οι αρμόδιες υπηρεσίες απαξιώνοντας τα Νοσοκομεία.

Μάλλον αναφέρεται σε άλλες εποχές και σε άλλες κυβερνήσεις για πελατειακού τύπου μετακινήσεις και αποφάσεις δικτατορικής αντίληψης, γιατί καμιά τέτοια ενέργεια δεν έγινε επί των ημερών μας και ας γίνει απολύτως σαφές προς όλους πως ούτε πρόκειται να συμβεί.

Επειδή σε άλλο σημείο των δηλώσεων του αναφέρεται  σε φημολογίες για προσλήψεις και υποσχέσεις που δεν τηρούνται, προφανώς αγνοεί πως, μέσα σε δέκα μέρες διορίστηκαν 57 επικουρικοί, πως την Δευτέρα-Τρίτη αναρτώνται στη Διαύγεια άλλοι 27 μεταξύ των οποίων και οι τρεις πρώτοι των Χανίων.

 Θα ακολουθήσουν και άλλοι πολλοί, περίπου 500 που είναι το σύνολο των αιτημάτων για επικουρικούς γιατρούς  των Νοσοκομείων της Χώρας. Ετοιμάζεται η Π.Υ.Σ. για την πρόσληψη μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ 400 Νοσηλευτών και 100 γιατρών για δύο χρόνια που θα στελεχώσουν κυρίως Μ.Ε.Θ.-Μ.Ε.Ν. και πιεστικές ελλείψεις στην πρωτοβάθμια περίθαλψη .

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η πρώτη μετά από πέντε χρόνια προκήρυξη του ΑΣΕΠ για μόνιμη πρόσληψη 225 εργαζομένων στα Νοσοκομεία, ακολουθούν  770 την επόμενη βδομάδα και 2.400 στις αρχές του 2016.           

Τρέφω μεγάλο σεβασμό στο Συνδικαλιστικό κίνημα το οποίο και υπηρέτησα με αφοσίωση  στην διαδρομή μου,  αλλά μου προκαλεί αποτροπιασμό η διαπίστωση πως συνδικαλιστές, ελάχιστοι ευτυχώς,  στρεβλώνουν ή αποκρύπτουν την αλήθεια  προκειμένου να καλλιεργήσουν  κλίμα καταστροφής και ισοπέδωσης.

Από δω και πέρα απάντηση σε κάθε εκ του πονηρού σχόλιο  θα δίνει η σκληρή δουλειά  μας και οι  απόλυτα διακριτές αλλαγές στην κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών δουλειάς των εργαζομένων  και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.


Ο δρόμος είναι δύσκολος, μακρύς και ανηφορικός , θα τον περπατήσουμε μαζί με έντιμους και ικανούς  ανθρώπους που θα στελεχώσουν τα Νοσοκομεία, μαζί με τους εργαζόμενους που γνωρίζουμε με πόση αυτοθυσία, στην πλειονότητα τους, κράτησαν  όρθια τα Νοσοκομεία μας, μαζί με τους πολίτες που θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια μας ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.