Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Με την τελετή της έπαρσης της σημαίας στο Φρούριο του Φιρκά, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 102 χρόνια από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Το πρωί τελέστει θεία λειτουργία και δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και στη συνέχεια ακολούθησε πομπή στο Φρούριο Φιρκά, για την έπαρση της σημαίας.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, καθώς και η βουλευτής Χανίων κα Βαγιωνάκη, ενώ τη στρατιωτική ηγεσία εκπροσώπησε ο αρχηγός ΓΕΝ κ. Γιωργος Γιακουμάκης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στους αγώνες των κρητικών για να γίνει πραγματικότητα η εθνική ολοκλήρωση, όπως σημείωσε, με την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι: "Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε στους προγόνους μας που έχυσαν τόνους αίμα για να πραγματοποιηθεί η ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, είναι ότι θα δώσουμε την ψυχή μας και τον εαυτό μας για να βγάλουμε την πατρίδα από αυτό το πηγάδι και να μπορέσει να ξαναμπεί η κοινωνία στο δρόμο της δικαιοσύνης και της ανάπτυξης."Οι επετειακές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με ομιλία του δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, ο οποίος μεταξύ άλλων εξήρε το πολιτικό μέγεθος της προσωπικότητας και του έργου του μεγάλου εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου.

"Ο Βενιζέλος της Κρήτης, ο Βενιζέλος της Ελλάδας είναι και σήμερα εδώ μαζί μας για να μας νουθετήσει, να μας παραδειγματίσει και να προτείνει τρόπους και δρόμους για κάθε φορά Εθνική ανάσταση... Η Ένωση είναι ένα ιστορικό γεγονός. Σήμερα ο συμβολισμός του μας ενδιαφέρει κυρίως"