Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Η οικονομική κρίση ανέδειξε πληθώρα αναγκών στην κοινωνία. Χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται χωρίς τα αναγκαία για την ένδυση, την τροφή, την ενέργεια κ.ά. Στην προσπάθεια να δοθεί μια έμπρακτη ανακούφιση ανταποκρίθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ιδρύοντας την ομάδα «αλληλεγγύη για όλους». 


Στα Χανιά μάλιστα υπήρξε μια πολύ σοβαρή προσπάθεια με την συλλογή ποσοτήτων λαδιού, το οποίο δόθηκε στις κοινωνικές κουζίνες της πόλης ή στάλθηκε στην Αθήνα για ανάλογα συσσίτια.


Με αφορμή την προσφυγική κρίση η ομάδα των Χανίων δραστηριοποιήθηκε και πάλι με μεγάλη επιτυχία. Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλες και φίλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έφεραν στα γραφεία μας ρούχα, κουβέρτες, τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, παπούτσια και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους. Η ανεξάρτητη ομάδα «πλέκουμε αλληλεγγύη» έπλεξε κασκόλ, κάλτσες, σκουφιά και άλλα μάλλινα.


Μια ομάδα από μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ τακτοποίησαν, ταξινόμησαν, πακέταραν. Στην αρχή μέσω του Στεκιού μεταναστών τα πράγματα αυτά μεταφέρθηκαν στα νησιά και στην Ειδομένη. 



Αργότερα καθώς τον πανελλαδικό Συντονισμό ανέλαβε η Αλληλεγγύη Πειραιά, οι αποστολές συνεχίστηκαν πιο συστηματικά. Ως τώρα έχουν σταλεί εκατοντάδες κούτες με είδη α΄ ανάγκης. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε την μεταφορική «Ακρωτήρι» και την «Γενική» μεταφορική για την ευγενική τους προσφορά στη δωρεάν μεταφορά των πραγμάτων.


Δυστυχώς τα προσφυγικά κύματα, αλλά και οι ανάγκες στην πόλη, συνεχίζονται όσο ο πόλεμος μαίνεται και η κρίση επιμένει. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και κανείς δεν περισσεύει.