Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Συνεπείς με την πάγια θέση μας υπέρ του ανοικτού δημοκρατικού διαλόγου, οργανώσαμε την Κυριακή μια συνάντηση αγροτών με τον υπεύθυνο αγροτικού τμήματος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σ. Σταύρο Αραχωβίτη, Βουλευτή Λακωνίας, προκειμένου να παρουσιαστούν και να συζητηθούν τα προβλήματα κι οι προοπτικές ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.
Παρά τις αρχικές εντάσεις, η συζήτηση εξελίχθηκε ομαλά, κράτησε πολλές ώρες και κατά τη διάρκειά της αναλύθηκαν πολλές πλευρές του σύνθετου και δύσκολου αυτού εγχειρήματος, που η Κυβέρνηση έχει θέσει για διαβούλευση.
Με την ευκαιρία θέλομε να τονίσομε ότι η πραγματοποίηση της χθεσινής συγκέντρωσης δείχνει ότι ο δημόσιος διάλογος είναι αναγκαίος για την αναζήτηση των λύσεων εκείνων που θα αναμορφώνουν με τρόπο δίκαιο και προωθητικό κλειστά και παθογενή συστήματα, όπως είναι το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό, το φορολογικό κλπ.
Αυτό δεν σημαίνει ότι οι κοινωνικοί αγώνες δεν χρειάζονται. Το αντίθετο.
Δεν μπορεί όμως οι κινητοποιήσεις να συνοδεύονται από άρνηση διαλόγου.
Ελπίζουμε ότι το μήνυμα που δόθηκε από τους αγρότες των Χανίων στη χθεσινή μας συγκέντρωση θα είναι ικανό να μεταπείσει και όσους ωθούμενοι από κομματική σκοπιμότητα αρνούνται ακόμα τη χρησιμότητα του διαλόγου και απαντούν αρνητικά στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού.  

Το Γραφείο Τύπου
της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων