Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Τη δέσμευση τους για προώθηση προς επίλυση, σε κυβερνητικό επίπεδο, των επιτακτικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή της Κισσάμου εξέφρασαν οι βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης κατά την διάρκεια συνάντησης τους με τον Δήμαρχο Κισσάμου Θεόδωρο Σταθάκη.

Στα πλαίσια προγραμματισμένης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 στο Δημαρχείο Κισσάμου οι δυο βουλευτές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Δήμαρχο για μια σειρά ζητήματα που αφορούν την περιοχή και χρήζουν αντιμετώπισης, τόσο σε άμεσο χρονικό διάστημα όσο και στα πλαίσια μιας μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής στρατηγικής.

Ειδικότερα κατά την διάρκεια της συνάντησης οι κ. Βαγιωνάκη και κ. Μπαλωμενάκης ενημερώθηκαν μεταξύ άλλων από το Δήμαρχο Κίσσαμου για θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα στα αρμόδια Υπουργεία όπως το ζήτημα της πληρωμής των αποζημιώσεων για την θεομηνία της 31-12-2014 και για το θέμα της επιτάχυνσης των διαδικασιών για πρόσληψη αφενός προσωπικού ορισμένου χρόνου για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς της περιοχής και αφετέρου για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων επιστημονικού προσωπικού του Δήμου.

Από την πλευρά του ο κ. Σταθάκης έθεσε προς συζήτηση το θέμα της διαδικασίας είσπραξης του ανταποδοτικού τέλους του Δήμου στην περιοχή του Μπάλου ενώ τόνισε και το ζήτημα της ανάγκης νομοθετικής παρέμβασης για αλλαγή του τρόπου σύνταξης του προϋπολογισμού των Δήμων, καθώς αυτή την στιγμή καταχωρούνται ως έσοδα τα ανείσπρακτα μέσω ΔΕΗ ανταποδοτικά τέλη. Ιδιαίτερη αναφορά από την πλευρά του Δημάρχου Κισσάμου έγινε επίσης στο θέμα της προστασίας και ανάδειξης της περιοχής του Μπάλου, στην ανάγκη ολοκλήρωσης του ΣΧΟΑΠ Ελαφονησίου καθώς και στο ζήτημα της ανάπτυξης του λιμανιού της Κισσάμου.

Τέλος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισαν την ανάγκη ανάδειξης του κομβικού ρόλου του Δήμου Κίσσαμου τόσο μέσω της αξιοποίησης και προστασίας των περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλους (Μπάλος, Φαλασάρνα, Λαφονήσι) όσο και μέσω ενός μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης της περιοχής.

Όπως οι ίδιοι ανέφεραν εξάλλου, ειδικότερα για το λιμάνι της Κισσάμου υπάρχει ανάγκη ένταξης του σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό σύνδεσης του με την Δυτική Ελλάδα και την Ιόνια Οδό. Όσον αφορά δε στα πιο βραχυπρόθεσμα ζητήματα υποσχέθηκαν να συμβάλουν το θέμα της καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους της θεομηνίας του 2014, καθώς και την προώθηση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (Ε.Π.Μ.) του Ελαφονησίου.