Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016

«Σε βαθιά, ιδεολογική, πολιτική κι επιχειρηματολογική σύγχυση βρίσκεται η αντιπολίτευση» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου με το παράλληλο πρόγραμμα επικρίνοντας τις φωνές περί καταστροφής της χώρας κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. 

«Δεν φτάσαμε εμείς την ανεργία στο 25%, ούτε μειώσαμε τις δαπάνες οριζόντια κατά 40%» υπενθύμισε ο Π. Πολάκης.
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων και στον ισχυρισμό της αντιπολίτευση ότι προβλεπόταν ήδη με δικό της νόμο κι αναρωτήθηκε «αφού τα είχατε ψηφίσει όλα, γιατί ανθίσανε τα κοινωνικά ιατρεία σε όλη την χώρα;» Ο Π. Πολάκης σχολίασε ακόμα ότι «από την άλλη λέτε πού θα βρείτε τα λεφτά;» καλώντας την αντιπολίτευση να αποφασίσει ποιο επιχείρημα θα χρησιμοποιήσει.
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επισήμανε ότι «το ξέρετε ότι δεν είχατε δώσει λύση» και παρατήρησε ότι με τις ισχύουσες διατάξεις οι πολίτες έπρεπε να υπογράψουν αποδοχή του χρέους της νοσηλείας τους, γι' αυτό και δεν χρησιμοποιούσαν την δυνατότητα που είχαν.
 
Για το ζήτημα της υγειονομικής κάλυψης των μεταναστών και προσφύγων ο Π. Πολάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «ποντάρετε στο ρατσιστικό πρότυπο μήπως τσιμπήσετε κανά ψηφαλάκι από τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής», γι' αυτό κι επικρίνει την διάταξη. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας χαρακτήρισε αυτήν την λογική «επικίνδυνη» και προέτρεψε την αντιπολίτευση να την σταματήσει.
 
Ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε και σε μια ακόμη ρύθμιση, αυτήν για τις μετατάξεις και μετακινήσεις, υπογραμμίζοντας ότι «σπάει ένα ρουσφετολογικό μηχανισμό 70 χρόνων», καθώς χρειαζόταν για οποιαδήποτε απόσπαση υπογραφή υπουργού, δηλαδή έπρεπε μια νοσηλεύτρια π.χ. «να έρθει να προσκυνήσει στο υπουργικό γραφείο» για να πάρει την απόσπαση.
 
Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σχολίασε την διάταξη για την δυνατότητα παροχής κονδυλίων των δήμων σε δομές του ΕΣΥ υπογραμμίζοντας ότι τα ΜΜΕ «έκαναν την τρίχα τριχιά» κι αφήνοντας αιχμές ότι το ζήτημα έχει να κάνει με την προβολή του προέδρου ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη.
 
Ο Π. Πολάκης επισήμανε ότι το υπουργείο επαναδιατύπωσε την διάταξη για να μην γίνεται «πόλεμος λάσπης» και τόνισε ότι η ρύθμιση αποτέλεσε αίτημα των περιφερειαρχών, ενώ το θέλουν αρκετοί δήμαρχοι ώστε να μπορούν να συμβάλουν σε άμεση διόρθωση προβλημάτων των κέντρων υγείας των δήμων τους και να αντιμετωπίσουν την γραφειοκρατία.