Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Δεν υπάρχει κανένα θέμα μεταφοράς ή κατάργησης της Νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Χανίων δήλωσε κατηγορηματικά στο zarpanews.gr, ο Χανιώτης Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης.

Σημειώνεται πως το θέμα και τα σενάρια περί κατάργησης της νευροχειρουργικής κλινικής πυροδοτήθηκαν από δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διευθυντή της ΔΥΠΕ Κρήτης κ. Νίκου Ηγουμενίδη, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Τα Χανιώτικα νέα επικοινώνησαν με τον βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηγουμενίδη, ο οποίος σε συζήτηση στην Βουλή είχε κάνει αναφορά στην ανάγκη δημιουργίας μιας ισχυρής Νευροχειρουργικής Μονάδας στο Ηράκλειο στην οποία θα μεταφερθεί το ιατρικό προσωπικό από τις Νευροχειρουργικές κλινικές των Νοσοκομείων Χανίων και Λασιθίου.

Ο κ. Ηγουμενίδης ανέφερε στα Χ.Ν. ότι ήταν μια δική του σκέψη προκειμένου να υπάρχει μία ισχυρή νευροχειρουργική μονάδα στην Κρήτη. Ωστόσο, όπως διευκρίνησε, αυτό ήταν μια δική του σκέψη, δεν υπάρχει άλλη συζήτηση ούτε σχέδιο ούτε και σχετική απόφαση.

Νωρίτερα ο προϊστάμενος της νευροχειρουργικής κλινικής κ. Γιώργος Αρχοντάκης σε δήλωσή του στον SUPER FM 89.6 εκτίμησε πως δεν θα προκύψει θέμα με την νευροχειρουργική κλινική.
Ακούστε τι δήλωσε ο κ. Αρχοντάκης στον Superfm: