Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) μαζί με τον Δήμο Χανίων συνδιοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας με θέμα "ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ" από το Σάββατο 16/4 στο φουαγιέ του Δημαρχείου...


ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ;


το ΚΕΘΙ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Μαρτίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας κάλεσε μέσω της Ένωσής τους αλλά και κατ΄ ιδίαν τους φωτορεπόρτερς που ασχολήθηκαν με το προσφυγικό φαινόμενο που βιώνει κάθε γωνιά της χώρας μας πλέον, να συμβάλλουν με έργα τους για να γίνει μια σχετική έκθεση φωτογραφίας. 

Ο στόχος ήταν διπλός: Από τη μια, η δράση αυτή να ευαισθητοποιεί περαιτέρω και να ενισχύει τα αισθήματα αλληλεγγύης που απλόχερα επέδειξαν οι άνθρωποι στην Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες που περνάει η χώρα και η λαϊκή οικογένεια. Από την άλλη, να αναδειχτεί μέσα από αυτό ο ρόλος της γυναίκας πρόσφυγα. Μιας γυναίκας που ανακτά κάθε ικμάδα από τις δυνάμεις της για να μετακινηθεί μέσα σε χίλιους κινδύνους, με τα παιδιά και την οικογένειά της σε μέρη μακριά από τις βόμβες, ασφαλή και ελπιδοφόρα για ένα νέο ξεκίνημα. Μιας γυναίκας που μέσα σε όλα αυτά συνεχίζει να είναι γυναίκα, να χαμογελά, να παίρνει και να δίνει ελπίδα. Αυτόν τον ρόλο θέλαμε να τιμήσουμε…

Στην έκκληση του Κ.Ε.Θ.Ι. ανταποκρίθηκαν οι δημιουργοί της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και επισκεψιμότητα τον Μάρτιο στο Μετρό ΣΥΝΤΑΓΜΑ και  την οποία μεταφέραμε και στα Χανιά. 

Πρόκειται για τους: Μάριο Λώλο Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ με φωτογραφίες από κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, Μάρω Κουρή που συνόδευσε μια ομάδα προσφύγων σε όλη τη διαδρομή από τη Συρία μέχρι το Βερολίνο, Νίκο Αγγελάκη Χανιώτη φωτορεπόρτερ που ακολούθησε τους πρόσφυγες από την Ειδομένη μέχρι τη Βουδαπέστη, Νίκο Τσακμάκη και Δημήτρη Φωτίου με στιγμιότυπα από τη Λέσβο, Νατάσσα Γκουλιαμάκη με έργα από πολλά νησιά και Βασίλη Τσαρτσάνη από την Ειδομένη.

Η έκθεση θα λειτουργεί στο Φουαγιέ του Δημαρχείου Χανίων από το Σάββατο 16 έως και την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 18 Απριλίου, στις 11.00.