Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Σε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με τη μη λειτουργία μηχανήματος (Γάμα Κάμερας) στο νοσοκομείο Χανίων προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης με αφορμή τα εγκαίνια του Δημόσιου ΙΕΚ του εν λόγω νοσοκομείου.
Ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για ένα από τα μεγάλα διαχρονικά σκάνδαλα του νοσοκομείου το οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά «κουκουλώθηκε».
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το zarpanews.gr, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σημείωσε πως το συγκεκριμένο μηχάνημα «αγοράστηκε το 2000 με 80 εκατ. δραχμές και δεν λειτούργησε ποτέ. Δεν λειτούργησε ποτέ γιατί εδώ γιατί έπρεπε να λειτουργήσουν τα μαγαζιά έξω. Παραλήφθηκε σε κούτες που ούτε καν ανοίχτηκαν η και αν ανοίχτηκαν ήταν για να κλέψουν κάποια πράγματα από μέσα τα οποία σήμερα τα ψάχνουμε».
Ο κ. Πολάκης είπε ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα κάποιοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, γιατί «αυτοί οι κάποιοι πέταξαν 80 εκατ. δραχμές, καθώς μετά από 17 χρόνια το μηχάνημα δεν λειτουργεί». Είπε επίσης πως βρέθηκε «γάμα κάμερα» από το νοσοκομείο του Αγίου Σάββα, ενώ έχει προκηρυχτεί θέση για να στελεχωθεί το τμήμα και παράλληλα «χρηματοδοτήσαμε με 95 χιλιάδες ευρώ την ανακατασκευή του χώρου για να λειτουργήσει το τμήμα».
Στη συνέχεια επεσήμανε πως έχουν σταλεί από την κυβέρνηση περισσότεροι από 15 φακέλοι στη Δικαιοσύνη εδώ και αρκετό καιρό.  «Μέχρι την αλλαγή του Εισαγγελέα διαφθοράς, της κα Ράικου αυτές οι υποθέσεις αράχνιαζαν σε κάποια συρτάρια. Και αυτή η υπόθεση θα πάει στον Εισαγγελέα», τόνισε ο κ. Πολάκης.