Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

"Περιμένω την επίσημη θέση της Ν.Δ., αν δηλαδή θα επιχειρηματολογήσει με νομικά επιχειρήματα στη σημερινή συζήτηση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία" δήλωσε ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, υπογραμμίζοντας ότι "η άποψη της πλειοψηφίας είναι ότι καλώς προχώρησε η έρευνα καθώς αφορά δημόσιο χρήμα και η Δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο".
Αναφορικά με τον κ. Γεωργιάδη, ο κ. Μπαλωμενάκης είπε ότι αναδεικνύονται συγκεκριμένου είδους ευθύνες που στη συνέχεια θα αξιολογηθούν από τη Δικαιοσύνη. Οι ευθύνες προκύπτουν από το γεγονός ότι ένας αριθμός υπαλλήλων φέρεται να εργάζονταν στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας του κ. Γεωργιάδη και να μισθοδοτούνται από το ελληνικό Δημόσιο, ενώ δούλευαν στο υπουργικό του γραφείο. Προσκομίστηκαν έγγραφα πλαστά για να καλυφθεί αυτό και επίσης ένας συντονισμός για να εξαπατηθεί και η Εξεταστική Επιτροπή και η ελληνική Δικαιοσύνη.
"Μεροληπτική διαφημιστική δαπάνη για το ΚΕΕΛΠΝΟ"
"Οκτώ υποθέσεις ξεχωρίζουν και έχουν καταγραφεί σε υποκεφάλαια. Το γενεσιουργό γεγονός στη διασπάθιση δημοσίου χρήματος ήταν ότι για ένα μεγάλο διάστημα το ΚΕΕΛΠΝΟ εξαιρέθηκε από το δημόσιο λογιστικό. Αυτό σήμαινε ότι δεν υπήρχε έλεγχος για το πούνε πάνε τα λεφτά. Ενώ υπάρχει και η μαύρη τρύπα των 89 εκατ., ή, όπως είπαν οι πραγματογνώμονες, "αρνητική διαφορά" την οποία απόκλιση δεν μπόρεσε κανείς να δικαιολογήσει ως τώρα".
"Υπάρχει μια διαφημιστική δαπάνη αρκετών εκατομμυρίων που κατά το μείζονα μέρος κατευθύνθηκε σε φίλια εκδοτικά μέσα, κάτι που σύμφωνα με την άποψη της Επιτροπής έγινε παράνομα".
Ο κ. Μπαλωμενάκης εξήγησε ότι "κανονικά θα έπρεπε η διαφημιστική πίτα να μοιράζεται με βάση τις πραγματικές κυκλοφορίες και την απήχηση των μέσων. Μας είπε ο κ. Παπαδημητρίου ότι υπήρχε ένας αλγόριθμος αλλά δεν αποδείχθηκε που χρησίσευσε. Υπάρχουν παραστατικά που το 2014 που ήταν προεκλογική χρονιά το 25% της διαφημιστικής δαπάνης διοχετεύτηκε σε ένα μόνο μεγάλο μέσο. Επίσης είναι κοινωνικά μηνύματα που δεν πρέπει να πληρώνονται. Υπήρχε παρέμβαση του ΕΣΡ που αγνοήθηκε. Είναι φανερό ότι γινόταν ευνοιοκρατία".  "Επίσης δεν υπάρχει απόδειξη ότι αυτές οι διαφημίσεις έγιναν" συπλήρωσε.
"Τη λέξη ΚΕΕΛΠΝΟ δεν την ήξερε ο μέσος Έλληνας και τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ένα δίκτυο διαφθοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος, ένα δίκτυο που εξυπηρετούσε ρουσφετολογικούς σκοπούς", είπε ο κ. Μπαλωμενάκης, ενώ στην ερώτηση αν υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα στην έρευνα αυτή απάντησε: "Τι θα έπρεπε να γίνει να τα κρύψουμε;"
Μέσα στο Δεκέμβριο αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής επιτροπής.
Ο ΕΟΠΥΥ ζητεί ποσό 276.000 ευρώ για γνωματεύσεις αρθροσκοπήσης
"Ο ΕΟΠΥΥ στο χθεσινό Δ.Σ. συζήτησε, αξιολόγησε και αποφάσισε να κάνει δεκτή την πρόταση του Γενικού Επιθεωρητή που είχε κάνει τον έλεγχο για τις ιατρικές γνωματεύσεις από το συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο, την "Διαγνωστική Αρθροσκόπηση", και καταλόγισε ποσό 276.000 ευρώ" δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος.
"Η λύση είναι αυτή να επιστραφούν τα χρήματα, διότι όντως είχαν καταβληθεί αχρεωστήτως" πρόσθεσε ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Αντ. Μπαλωμενάκης.
 Ακολουθεί το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?time_continue=45&v=e53v4ntMsJc