Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Η επίσημη υπογραφή της παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στην τοπική κοινωνία, συνιστά προσωπικά και συλλογική δικαίωση ενός αγώνα δεκαετιών, τόνισε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Χανίων η Βουλευτής Βάλια Βαγιωνάκη, η οποία τόνισε ότι είναι βούληση της κυβέρνησης να αξιοποιηθούν χώροι προς το όφελος των πολιτών και γι αυτόν ακριβώς το λόγο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα προχωρήσει στην παραχώρηση και άλλων ανενεργών στρατοπέδων και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Ζητούμενο τώρα είναι η άμεση αξιοποίηση του στρατοπέδου, διότι είναι ανεπίτρεπτο να παραμείνει ένας ακόμα τεράστιος, ερημωμένος τόπος, κατέληξε η κ. Βαγιωνάκη.
Στη συνέντευξή της η κ. Βαγιωνάκη αναφέρθηκε στην τροπολογία που αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα,  τονίζοντας ότι τα έντονα και καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα έπληξαν κατ’ εξακολούθηση την Κρήτη ολόκληρο τον μήνα Φεβρουάριο 2019, με αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές, συνολικά πέντε, τέσσερις στο νομό Ηρακλείου και μία στα Χανιά. Στην περίπτωση του Ηρακλείου τα θύματα ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας.
Τέλος, η κ. Βαγιωνάκη αναφέρθηκε στις εκλογικές αναμετρήσεις για Δήμους, Περιφέρειες, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές. «Είναι επιτακτική ανάγκη να επιτευχθεί μια δυναμική συμμαχία αριστερών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη», προκειμένουν να ανατραπούν οι πολιτικές φιλελευθερισμού που όχι μόνο οδηγούν σε αδιέξοδα, αλλά επιδεινώνουν όλους τους κοινωνικούς δείκτες. 
Ακούστε τη συνέντευξη της κ. Βαγιωνάκη στην ΕΡΤ Χανίων:https://www.mixcloud.com/Ertchanion1/13-4-2019-h-b%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B2%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CF%84-%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%89%CE%BD/