Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Το Προεδρείο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων υποδέχτηκαν το Σάββατο το πρωί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές Χανίων, Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης. Οι μελισσοκόμοι του νομού, οι οποίοι επιχειρούν ένα νέο δυναμικό συλλογικό ξεκίνημα μετά από την αρνητική εμπειρία τους από τις διαδικασίες των προηγούμενων ετών, κατέθεσαν τα αιτήματά τους στους βουλευτές.
Μεταξύ άλλων ζήτησαν να αποζημιωθούν για τις καταστροφές που έπαθαν από τις πρόσφατες απανωτές θεομηνίες, αλλά και από την περυσινή ξηρασία. Παράλληλα, κατέθεσαν προτάσεις για μέτρα προστασίας του προϊόντος τους, απέναντι στην ανεξέλεγκτη εισαγωγή και τη μαζική εισροή αμφιβόλου ποιότητας μελιού στην αγορά. Τέλος, ζήτησαν έχουν πιο ενεργό ρόλο στο σχεδιασμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τον επανασχεδιασμό και την κατανομή των κοινοτικών κονδυλίων.
Από την πλευρά τους οι βουλευτές Χανίων, αφού τόνισαν τη σημασία που δίνει η Κυβέρνηση στην πρωτογενή παραγωγή, δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν τα αιτήματα στον αρμόδιο Υπουργό, ενώ ενημέρωσαν τους παραγωγούς ότι το επόμενο διάστημα θα προετοιμαστεί ευρεία σύσκεψη των παραγωγών όλου του νησιού με συμμετοχή της αναπληρώτριας Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.