Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μίλησε σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, στα Σελλιά Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο, με θέμα «Η σημασία των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου».
«Το δίλημμα των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου είναι το ποια οικονομία, ποια κοινωνίας, ποια χώρα θέλουμε μετά από την κρίση και το Μνημόνιο. Η Αριστερά μέσα στην κρίση και σε περιβάλλον λιτότητας, απέδειξε την αξία της, διότι κατάφερε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες ενός επιπλέον Μνημονίου». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, στα Σελλιά Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο, με θέμα «Η σημασία των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου».
   Η Αριστερά, ανέφερε ο κ. Ξανθός, «διαχειρίστηκε την εξουσία με εντιμότητα, προσπάθησε να κατανείμει με όσο πιο δίκαιο τρόπο τα βάρη που ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να μην τα κατάφερε έτσι όπως θα ήθελε, έδωσε όμως χωρίς αμφισβήτηση μεγάλη προτεραιότητα στην κοινωνική συνοχή και στη στήριξη των αδύναμων και του κοινωνικού κράτους για αυτό και κατάφερε να βγάλει τη χώρα από την κρίση σε συνθήκες κοινωνικής ηρεμίας και πολιτικής σταθερότητας». Η αξία της Αριστεράς αποδείχτηκε έμπρακτα μέσα στην κρίση, συνέχισε ο υπουργός Υγείας, και ακριβώς για αυτό το λόγο δικαιούται να ζητήσει από τους πολίτες «να την εμπιστευτούν εκ νέου, ώστε να διαχειριστεί τις νέες ανάγκες και τις νέες δυνατότητες στην περίοδο μετά από την κρίση. Για να κατανείμει με δικαιότερο τρόπο τα οφέλη της ανάπτυξης και να προασπίσει σημαντικές κοινωνικές κατακτήσεις που αυτή την περίοδο της διακυβέρνησής της υπήρξαν, όπως στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, του δημόσιου συστήματος υγείας, της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών». «Αυτό είναι το κεντρικό δίλημμα των εκλογών», υπογράμμισε.
   Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Ξανθός είπε ότι είναι μία μεγάλη παράταξη που ενώνει την κοινωνία των πολιτών, ενώνει τους πολλούς και «όσοι θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία παρένθεση στο πολιτικό τοπίο θα διαψευστούν οικτρά από τις εκλογές του Ιουλίου». «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός της δημοκρατίας, είναι μία μεγάλη παράταξη και όλοι όσοι έχουν αξιοπρεπείς, δίκαιες αλλά και προσφοράς κοινωνικές αναφορές, από όλα τα στρώματα της κοινωνίας, σήμερα πια έχουν τη δυνατότητα να ανασυνταχθούν και να διεκδικήσουν με αξιοπρέπεια και με όρους επιτυχίας τη νέα νίκη με ψηλά το κεφάλι. Διεκδικούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών οι συνθήκες και το περιβάλλον των εκλογών των βουλευτικών θα είναι τελείως διαφορετικό αυτή τη φορά. Στις περασμένες εκλογές διαπιστώθηκε μία ψήφος τιμωρητική, μία ψήφος αποδοκιμασίας, η οποία ενδεχομένως ήταν αναγκαία για να εκτονωθεί ένας συσσωρευμένος θυμός και μία υπόκωφη δυσφορία της κοινωνίας. Τώρα όμως το μήνυμα θα είναι πολύ σκληρό. Μήνυμα για το ποια πολιτική, με ποια πρόσωπα, με ποιο πρόγραμμα, με ποια ιδεολογία, με ποια αξιοπιστία τόσο εντός της χώρας όσο και εκτός της χώρας θα κυβερνηθεί η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια» τόνισε.
   Εξάλλου, ο κ. Ξανθός σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρθηκε σε όσα απασχόλησαν την επικαιρότητα τα τελευταία 24ωρα κυρίως στο χώρο της Βουλής και των εργαζομένων της. «Πρόκειται για πολιτική αλλά και ανθρώπινη ευαισθησία που επέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας δείχνοντας τι σημαίνει πραγματικά Αριστερά. Το μήνυμα είναι πως όσοι θεωρούν ότι διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα ή ενδεχομένως αξιοποιώντας κάποιες άστοχες κινήσεις που μπορεί να υπήρξαν αυτή την περίοδο σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας για τους πολίτες. μπορούν να πλήξουν το πρόσωπό της Αριστεράς είναι γελασμένοι. Στον τομέα της υγείας για παράδειγμα, έχουν γίνει χιλιάδες προσλήψεις τόσο μόνιμου όσο και επικουρικού προσωπικού. Στις προσλήψεις αυτές ούτε ο Ξανθός ο Αντρέας ούτε ο Παύλος ο Πολάκης ούτε κανένας από την πολιτική ηγεσία, δεν ασχολήθηκε με τα φρονήματα με τις κομματικές ταυτότητες με την ιδεολογία και ιδεολογικές απόψεις του οποιουδήποτε προσώπου, πολίτη. Έχουμε εξασφαλίσει να υπάρχει περιβάλλον αξιοπρέπειας, διαφανής αξιολόγηση και των γιατρών και των νοσηλευτών και του επικουρικού προσωπικού και του διοικητικού προσωπικού. Και αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας».
   Ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι στο παρελθόν υπήρξαν περίοδοι που κανείς δεν μπορούσε ούτε για μία ολιγομελή σύμβαση να εργαστεί οπουδήποτε χωρίς να υπάρχει σημείωμα από κομματικό γραφείο. «Αυτοί που οργάνωσαν και διαιώνισαν, έκαναν επιστήμη το πελατειακό κράτος και τη ρουσφετοκρατία, δεν μπορούν να εγκαλούν την Αριστερά για ευνοιοκρατία ή προνομιακές μεταχειρίσεις προσώπων. Η οικογενειοκρατία, ευνοιοκρατία και το κομματικό κράτος έχουν πολιτικό ονοματεπώνυμο στη χώρα μας. Μέσα σε αυτό το πολιτικό ονοματεπώνυμο δεν υπάρχει το όνομα της Αριστεράς», προσέθεσε.
   Και κατέληξε τονίζοντας ότι «οι πολίτες οφείλουν να βρεθούν στις κάλπες, να συμμετέχουν με την ψήφο τους στο μέλλον της Ελλάδας. Διότι επίσης, κρίνεται το μέλλον της οικονομίας, το μέλλον της κοινωνίας, των ανθρώπων, των πολιτών. Πρόκειται για το μέλλον που αφορά στη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη και εμείς ως Αριστερά είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε αυτή την βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη. Χρειάζεται η ψήφος όλων των πολιτών ώστε να αποδειχθεί ότι η σφραγίδα της Αριστεράς υπήρξε ουσιαστική και αναγκαία. Η Αριστερά που κατάφερε μέσα στην κρίση να δώσει το στίγμα της αξιοπρέπειας και των ουσιαστικών αλλαγών, να φέρει αποτέλεσμα στη διαχείριση των προβλημάτων της χώρας και των αναγκών των ανθρώπων».