Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο χώρο της υγείας αναφέρθηκε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Χανίων.
Ο κ. Πολάκης είπε μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση διαχειρίστηκε μια χρεοκοπία, αλλά στο πλαίσιο της συμφωνίας το 2015 με τους δανειστές κατάφερε η κυβέρνηση να υλοποιήσει και κάποια πράγματα για να στηριχθούν οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες.
Σημείωσε πως πέρυσι η χώρα κατάφερε και βγήκε από την σκληρή θηλιά της επιτροπείας και από τότε «κυβερνάμε με μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας».
Τόνισε πως το 2015 υπήρχαν 2 εκατομμύρια 300 χιλιάδες πολίτες χωρίς υγειονομική κάλυψη που από τον Φεβρουάριο του 2016 είχαν καλυφθεί.
Είπε για την κατάργηση του 5ευρου, καθώς και για την υποστελέχωση που υπήρχε σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία, αλλά και την αύξηση που έχει σημειωθεί στα κονδύλια που διατίθενται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και που φθανει στα 350 εκατομμύρια το χρόνο.
Αναφέρθηκε επίσης στις προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό τονίζοντας πως τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί στο σύστημα υγείας 19.500 άτομα, σημειώνοντας πως σε ότι αφορά στην Κρήτη έχουν προστεθεί σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας περίπου 2.500 εργαζόμενοι από τους οποίους οι 544 είναι γιατροί.
Τέλος έκανε λόγο για αύξηση των κλινών και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, καθώς και στο τεράστιο όπως το χαρακτήρισε πρόγραμμα ανανέωσης εξοπλισμού των νοσοκομείων που ξεπερνάει τα 230 εκατ. ευρώ.
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Βάλια Βαγιωνάκη.
Zarpanews.gr