Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
Την συμπαιγνία κυβέρνησης-μεγάλων επιχειρήσεων με στόχο να «χρυσωθεί το χάπι» και να παγιωθεί το ληστρικό καθεστώτος που έχει επιβάλλει στην αγορά η ασύδοτη δράση των οικονομικών καρτέλ, αποκαλύπτουν οι τελευταίες κινήσεις των αρμοδίων υπουργών.
Χέρι-χέρι, κυβέρνηση και οικονομικά καρτέλ καταφεύγουν ακόμη και στο γνωστό τέχνασμα του Χότζα στην προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν τον καταναλωτή και να αποσοβήσουν την απάντηση των μικρομεσαίων οικονομικών στρωμάτων που έχουν οδηγηθεί σε οικονομικό αφανισμό.
Αφού, μόνο το τελευταίο διάστημα, προχώρησαν σε αυξήσεις μέχρι και 60% στα είδη ευρείας κατανάλωσης, ομιλούν τώρα για λύσεις που θα προκύψουν μέσα από «συμφωνίες κυρίων» και εξαγγέλλουν εθελοντικές μειώσεις των τιμών της τάξης του 5 και 10%! Ναι, αυτού του επιπέδου είναι οι μειώσεις-στάχτη στα μάτια των καταναλωτών, που εξήγγειλαν μεγάλες επιχειρήσεις όπως η αλυσίδα Carrefour και η Metro και My Market! Και να σκεφτεί κανείς πως ζούμε σε μια χώρα όπου οι μεγάλες επιχειρήσεις π.χ. στον κλάδο των τροφίμων, αναδείχτηκαν σε παγκόσμιους πρωταθλητές στον τομέα των κερδών εμφανίζοντας κέρδη μέχρι και 1000%.
Το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης ανόδου των τιμών έχει πάρει πλέον διαστάσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τον εισαγόμενο πληθωρισμό και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αποδοθεί σε τεχνοκρατικής φύσεως προβλήματα που αφορούν την οικονομία. Το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης ανόδου οφείλεται αποκλειστικά στην νεοφιλελεύθερη πολιτική και στις ταξικές πολιτικές απορρύθμισης της αγοράς που ακολουθούνται από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού και για αυτόν τον λόγο θα συνεχισθεί εάν οι προηγούμενες πολιτικές δεν ανατραπούν μαζί με τις κυβερνήσεις που τις υπηρετούν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλο τον λαό σε ένα αγωνιστικό μέτωπο αντίστασης. Σε ένα παλαϊκό μέτωπο για να περιφρουρηθεί εδώ και τώρα το επίπεδο διαβίωσης, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή και αδιέξοδη πολιτική της ακρίβειας και να υπάρξει ριζική αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος υπέρ των εργαζομένων και των ανέργων.