Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Ν.Δ.: ο καλύτερος μάνατζερ των ιδιωτικών ΚΕΣ – ΙΕΚ - 60.000 νέους πελάτες τους φέρνει

Μετά την αποτυχία της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης να τροποποιήσει το συνταγματικό άρθρο 16, λόγω πρόσκρουσης στις κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και μεσούσης της νέας προσπάθειας παράκαμψης του συντάγματος με νόμο που θα κατοχυρώνει τα ιδιωτικά ΚΕΣ – ΙΕΚ, η Ν.Δ. προσθέτει φέτος 60.000 νέους πελάτες, παιδιά που δεν κατόρθωσαν να μπουν σε κάποια σχολή, στους 46.000 της προηγούμενης τριετίας, για τους ιδιώτες φίλους της.
Η βάση του 10 για την είσοδο των αποφοίτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όσο κι αν παρουσιάστηκε ως λογικό μέτρο για να μην περνάνε στα δημόσια ΑΕΙ – ΤΕΙ και «αναλφάβητοι … βρε αδερφέ», δεν μπορεί να κρύψει πλέον, γιατί οι ίδιοι αυτοί «αποτυχόντες των κρατικών ιδρυμάτων» είναι μια χαρά ως σπουδαστές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών κέντρων;
Όποιος πληρώνει, κατά τη λογική του υπάρχοντος συστήματος, μπορεί να έχει θέση σε αυτήν την κοινωνία και επομένως, η βαθμολογία κάτω του 10 διορθώνεται αυτόματα με μια εισφορά στους ιδιοκτήτες ΚΕΣ.
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η «βάση του 10» ήταν ταξικότατο μέτρο, που διαχωρίζει τους αποτυχόντες σε δυο κατηγορίες: αυτοί που έχουν να πληρώσουν, οπότε η αποτυχία τους στις πανελλαδικές θεωρείται μια κακιά στιγμή της ζωής τους, η οποία όμως συνεχίζεται κανονικά και προκύπτουν νέες «ευκαιρίες» με το … αζημίωτο και αυτοί που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, η ζωή των οποίων στιγματίζεται και καθορίζεται από το «κάτω από 10».
Οι κερδισμένοι φυσικά είναι οι ιδιοκτήτες των ΚΕΣ και όχι βέβαια η εκπαίδευση, η οποία αντιμετωπίζεται από τα κόμματα εξουσίας (Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ) ως ακόμα ένα εμπορικό προϊόν και πρόσφορο αγαθό για πλουτισμό των ημετέρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί για την ανατροπή της επιχείρησης ιδιωτικοποίησης της παιδείας αλλά και της εισοδηματικής πολιτικής, μαζί με το εκπαιδευτικό κίνημα αλλά και το κίνημα των εργαζομένων των οποίων τα παιδιά πλήττονται από την άνιση κατανομή του οικονομικού βάρους στην πλάτη των μισθωτών, ανέργων και συνταξιούχων, ενώ τα κέρδη νέμονται αποκλειστικά οι μεγαλο-επιχειρηματίες και οι φίλοι τους των κομμάτων εξουσίας.
27.08.2008
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ