Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Με αφορμή τις επικείμενες κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη εν όψει της ομιλίας του Πρωθυπουργού το Σάββατο 6/9/08 στη ΔΕΘ, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση έχει κηρύξει πόλεμο στους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Η ριζοσπαστική αριστέρα σηκώνει το γάντι.
Όλοι και όλες στη ΔΕΘ!

Η κυβέρνηση οδηγεί στα άκρα την κοινωνική σύγκρουση. Εντείνοντας μια σκληρά ταξική πολιτική, ωθεί εκτεταμένα τμήματα των εργαζομένων, της νεολαίας αλλά και των ελεύθερων μικρο-επαγγελματιών στην απόγνωση. Οι χαμηλοί μισθοί και οι συντάξεις, η αισχροκέρδεια της «απελευθέρωσης» των τιμών και της αγοράς και η νέα φορολογική επιδρομή είναι τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή η περιβαλλοντική υποβάθμιση και η χωρίς όρια ανάπτυξη υποθηκεύει τις μελλοντικές γενιές και το μέλλον του τόπου. Όλα αυτά γίνονται συνειδητά από μια κυβέρνηση που θυσιάζει τη χώρα στο βωμό του κέρδους και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σε αυτή τη δογματική και αδιέξοδη πολιτική συμμετέχοντας μαζικά στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας το Σάββατο 6/9 στη ΔΕΘ. Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει και αυτός δεν είναι άλλος απο τον ίδιο τον λαό. Όλοι και όλες ενωτικά και μαχητικά έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε την κατάσταση.

Ραντεβού του ΣΥΡΙΖΑ για μεταφορά από Αθήνα με δωρεάν πούλμαν: Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, 8πμ, άγαλμα Αθηνάς (Πεδίον Άρεως).