Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων στην τοποθέτηση του Δημάρχου Χανίων σχετικά με την ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ για το στρατόπεδο Μαρκόπουλου

Πριν λίγες μέρες ο Υπουργός Άμυνας στις προγραμματικές του δηλώσεις έκφραζε την πρόθεσή του να αποδώσει στις τοπικές κοινωνίες τους χώρους στρατοπέδων που βρίσκονταν σε αστικούς ιστούς.
Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ως όφειλαν όλοι οι τοπικοί βουλευτές – έθεσε με ερώτηση του στη Βουλή το γνωστό θέμα της παραχώρησης του στρατόπεδου Μαρκόπουου στην τοπική κοινωνία, μέσω της παραχώρησης του στο Δήμο Χανίων, για τη δημιουργία χώρου πρασίνου και – το πολύ – ένα σχολείο, όπως είναι η πάγια θέση των φορέων του νομού. Για να υποστηρίξει μάλιστα τη θέση του παρέθετε την ομόθυμη γνώμη των φορέων του Νομού, πλην Δήμου Χανίων, για το συγκεκριμένο θέμα.
Με έκπληξη μας διαβάσαμε στον τοπικό τύπο την απάντηση του Δημάρχου Χανίων, ο οποίος, χωρίς ντροπή, κατηγορεί τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι το θέμα «τσιμεντοποίηση» του στρατοπέδου Μαρκόπουλου δεν το θέτει ο Δήμος Χανίων αλλά ο ίδιος ο Κριτσωτάκης!!!
Αλλά επειδή το ψέμα έχει κοντά πόδια θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στον κ. Δήμαρχο ότι – σύμφωνα με την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων – στο στρατόπεδο Μαρκόπουλου προβλέπεται:
Να παραχωρηθούν 10 στρέμματα, πολεοδομημένης γης στο Ταμείο των Στρατιωτικών προς εκμετάλλευση,
χτίζεται ένα δικαστικό μέγαρο 7 στρεμμάτων (παρά την αντίθετη άποψη της συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων),
δημιουργούνται 11 στρέμματα δρόμων,
χτίζεται 1,5 στρέμμα πολιτιστικό κέντρο και 7,5 στρέμματα για σχολικό συγκρότημα.
Κύριε Δήμαρχε, φαίνεται ότι το όραμά μας για μια πόλη με περισσότερο πράσινο και καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων είναι διαφορετικό.
Ωστόσο επειδή έχουμε μια καινούργια κυβέρνηση και κάποιες προγραμματικές θέσεις, για τη χρήση στρατοπέδων που βρίσκονται μέσα σε αστικούς ιστούς, είναι σε σωστή κατεύθυνση, ας σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, ας ευθυγραμμιστείτε με τη θέση της χανιώτικης κοινωνίας και ας διεκδικήσουμε όλοι οι φορείς των Χανίων ένα ζωτικό πνεύμονα πρασίνου. Τον έχουμε ανάγκη.
Κι ευχόμαστε, μέρες που είναι, την επόμενη φορά που θα σας επισκεφθούμε στο Δημαρχείο – κι αυτό ελπίζουμε να είναι σύντομα – να έχουμε και τη δική σας θετική θέση για πράσινο (και το πολύ ένα σχολείο) στη θέση του στρατόπεδου Μαρκόπουλου.
Το Γραφείο Τύπου της Τοπικής Επιτροπής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ